Роман Абрамович говори за бъдещето пред Челси, амбициите на клуба, женския футбол и други теми


Роман Абрамович говори за бъдещето пред Челси, амбициите на клуба, женския футбол и други теми
Снимка: Getty Images/Guliver

1386 0

Руският милиардер Роман Абрамович даде интервю пред списание "Forbes", в което говори за работата си в Челси, амбициите на клуба, женския футбол и расизма в спорта:

Бъдещето пред Челси

"Мисля, че трофеите говорят сами по себе си за това какво успяхме да постигнем през тези години. Моята цел е да продължим да печелим купи и да изграждаме бъдещето. Челси има богата история и аз се чувствам късметлия, че съм част от това. Клубът го имаше и преди мен и ще продължи да го има и след мен. Моята работа е да подсигуря, че ние сме успешен клуб днес, както и да градим бъдещето.", заявява руснакът.

Амбициите на клуба

"Смятам, че сме прагматични в нашите избори. Също така ние смятаме, че промените, които правим са част от дългосрочния ни план и амбиция за клуба. И нямаме притеснения да правим тези промени. Тези, които се присъединят към нас, разбират целите както на терена, така и ролята, която клубът играе в обществото.", споделя Абрамович.

Как се печелят мачове

"Няма точна формула, по която да печелиш футболни мачове. Треньорът и отборът трябва да имат предвид много фактори около всеки мач. Сякаш на всеки няколко дни имаш нов изпит и работата, която са положили за него, се оценява. Наслаждавам се и все още се радвам на непредсказуемостта на всеки мач.", признава собственикът на Челси.

Женски футбол

"Женският футбол има огромен потенциал. Ако той получи същата подкрепа, както мъжкия, то женският футбол може и да се изравни с мъжкия дори на бизнес ниво.", смята милиардерът.

Разисмът в спорта

"Расизмът е зло. То не трябва да има място в нашия свят. Ако погледна назад, ако знаех, че да имам футболен клуб би стоварило медийния и обществен поглед толкова върху мен, бих се замислил. Но не съжалявам. Футболът е невероятно игра и се радвам, че съм част от нея.", казва Роман Абрамович.

А как един гол на Челси лиши футболен фен от половин милион лева, можете да прочетете в ТОЗИ материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички