Абрамович каза "да": Челси се готви да привлече Ерлинг Холанд


Абрамович каза "да": Челси се готви да привлече Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images/Guliver

27089 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович е казал "да" на идеята да се привлече Ерлинг Холанд на "Стамфорд Бридж", съобщава немското авторитетно издание Bild. Руският милиардер е одобрил трансфера на Холанд, като се очаква "сините" да направят оферта към Борусия Дортмунд за привличането му.

Норвежкият талант е един от водещите голмайстори в Европа, като заедно с Килиан Мбапе са считани за бъдещето на световния футбол. Само през този сезон Холанд е вкарал 27 гола в 25 срещи, което привлече интереса не само на Челси, но и на грандове като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

В договора на Холанд има клауза за откупуването му на стойност 75 млн. евро, но проблемът е, че тази клауза може да бъде активирана най-рано през 2022 година. Това означава, че ако някой клуб иска да се сдобие с Холанд още това лято, то по всяка вероятност ще трябва да заплати по-висока цена.

Най-вероятно Челси ще се опита да го вземе за сума от порядъка на 100 млн. евро. По-сложната задача за "сините" ще бъде да се договорят с агента на Холанд - Мино Райола, който е един от най-трудните характери в професията, до болка познат от работата му с Пол Погба. Преди време Райола заяви, че 10 клуба могат да си позволят Холанд през лятото, сред които 4 от Висшата лига.

А кои са 10-те най-богати собственици на футболни клубове в света - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички