Рио Фърдинанд намери нова позиция за Уан-Бисака в Манчестър Юнайтед


Рио Фърдинанд намери нова позиция за Уан-Бисака в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

17872 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е на мнението, че Арън Уан-Бисака ще се справя също толкова успешно и като централен бранител. Десният бек, който акостира на "Олд Трафорд" през лятото на миналата година, впечатлява с изявите си по фланга, като е един от най-добрите на своята позиция на Острова.

Фърдинанд се включи на живо от своя профил в Instagram, където бе предизвикан да сравни Уан-Бисака с крайния защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и да избере един от двамата, който да играе отдясно на отбраната на английския национален отбор. 

"Ако обедините Уан-Бисака и Александър-Арнолд, ще получите най-добрия футболист", сподели Рио и добави, че защитникът на Юнайтед е изключително добър в ситуации "един на един" срещу противникови футболисти и дори затруднява играч като Рахим Стърлинг.

"Уан-Бисака може да играе отдясно във формация с трима защитници за Манчестър Юнайтед, там той би бил блестящ. С топка в крака той не може да се сравнява с уменията на Трент, но пък Трент не може да се мери с качествата на Уан-Бисака в ситуации "един на един", така че ако имате по малко и от двамата, ще получите абсолютна машина."

"Зависи от мача, ако знам, че ще трябва да се защитавам много и се нуждая от някой, който да затвори крилото, то ще избера Уан-Бисака", добави още Фърдинанд.

Наскоро Фърдинанд разказа за това как се е скарал с Димитър Бербатов часове преди финала в Шампионска лига срещу Барселона през 2009-а (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички