Без ваксина стана невъзможно за Джокович да играе на "Ролан Гарос"


Без ваксина стана невъзможно за Джокович да играе на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images

1417 0

Сръбската тенис звезда Новак Джокович няма да може да се възползва от медицинско изключение и така се отдалечи с още една крачка по-далеч от участието си на "Ролан Гарос". Това става благодарение на новите мерки, които Франция въвежда за справяне с пандемията от коронавирус, предаде държавната телевизия в Белград.

Според новите ограничения, които влизат от 15-и февруари, неваксинираните трудно ще влизат във Франция. Преди няколко дни се появи информация, че Джокович ще може да участва в "Ролан Гарос" и да се възползва от правилото за медицинско изключение, защото през месец декември той е преболедувал коронавирус. Досега във Франция се разрешаваше влизане на лицата, които са преболедували през последните 6 месеца от COVID-19, но това правило вече се променя след десетина дни.

Френският портал "Шенген виза инфо" съобщи, че оттук нататък това разрешение ще бъде валидно само четири месеца, вместо досегашните шест. "Това се отнася за всички, както са зрителите, така и за тенисистите, до вземането на ново решение. "Ролан Гарос" започва на 22-ри май и дотогава положението може да се промени. Ние се надяваме да има облекчаване на мерките. Но едно е ясно: няма да има изключения", каза спортният министър Роксана Марасинону.

Джокович даде положителна проба за коронавирус на 16-и декември. "Ролан Гарос" ще се проведе в периода 22 май - 5 юни. Наскоро се появи информация, че заради кариерата си сръбският спортист може да се ваксинира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички