Реферът, ръководил онзи знаменит мач от ШЛ през 2009 година между Челси и Барселона, най-накрая проговори (ВИДЕО)


Реферът, ръководил онзи знаменит мач от ШЛ през 2009 година между Челси и Барселона, най-накрая проговори (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4614 0

Когато почитателите на Челси чуят името на норвежкия рефер Том Хенинг Йовербьо, определено в съзнанието им се отключват наистина мрачни спомени. 

Според мнозина гореспоменатият е ощетил "сините", като не е отсъдил няколко дузпи в полза на Челси, по време на мача реванш срещу Барселона, от полуфиналите на Шампионска лига през сезон 2008/09. Тогава лондончани бяха посечени от попадението на Андрес Иниеста в добавеното време и след общ резултат 1:1, благодарение на гола си на чужд терен, Барса продължи към финала.

Груби нарушения на играта в наказателното поле на Барселона не бяха видени от съдията и след края на срещата Йовербьо бе не само бурно освиркван от феновете на "Стамфорд Бридж", но и едва ескортиран извън игрището, където футболистите на Челси искаха да се разправят с него лице в лице.

13 години по-късно, точно на тази дата, арбитърът най-сетне проговори и се осмели коментира онази нощ в Лондон.

"Сигурен съм, че за съдийската ни бригада тогава щеше да е много по-лесно, ако Иниеста не беше отбелязвал", заяви норвежецът пред "Sportsmail".

"Като рефер ти е ясно, че подобен гол може да създаде голяма суматоха, след края на един мач. Така и стана. В такъв момент се замисляш дали си бил прав, какво си изпуснал и още куп неща".

"Тези мисли започват малко по малко да те изяждат, но като отговорник за мача аз трябваше да запазя спокойствие, за да може фокусът върху играта ми да бъде перфектен".

"Не смятам, че феновете на Челси са прави. 5-6 дузпи? Това е безумие, но съм съгласен, че трябваше да отсъдя поне една. Всеки прави грешки, смятам че ако тогава имах достъп до ВАР - случаят щеше да бъде напълно различен", завърши Йовербьо. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Изявлението на Абрамович относно продажбата на Челси.

ЕТО И НАЙ ИНТЕРЕСНОТО ОТ СРЕЩАТА:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички