Реферско рамо и Манчестър Сити взе незаслужен успех над Евертън


Реферско рамо и Манчестър Сити взе незаслужен успех над Евертън
Снимка: Gulliver/GettyImages

3661 0

Шампионът Манчестър Сити изигра изключително слаб мача при визитата си на Евертън, но все пак постигна безкрайно важна и много измъчена победа над „карамелите“ с 1:0.

Единственият гол падна в 81-ата минута, когато след груба грешка Фил Фодън бе точен и наказа домакините, а няколко минути след това реферът Пол Тиърни не даде 11-метров наказателен удар за домакините след цинична игра с ръка на Родри в наказателното поле на гостите.

С този си успех Ман Сити записа 66-ата си точка в класирането на Премиър лийг и тимът е на шест пред втория Ливърпул (60), но мърсисайдци са с мач по-малко, след като имат ангажименти във финала за Купата на Лигата. Евертън пък остана 17-и с 22 точки и има само една повече от 18-ия Бърнли.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Причудливо на предварителните очаквания домакинът бе по-дейният отбор в началото срещата, а в 9-ата минута Дони ван де Беек центрира опасно отляво, но Едерсон улови топката. Сити опитваше да накаже своя съперник с нападения по двете крила, но агресивната игра на Евертън спомагаше на "карамелите" през първите 25 минути на първата част.

Евертън превърна изцяло първото полувреме с Ман Сити в битка, която сякаш се услаждаше много повече на играчите на "карамелите", отколкото на тези, водени от Хосеп Гуардиола. Десет преди края на първата част топката се озова у Ричарлисон, който мощен шут някак бе отразен от Едерсон и резултатът се запази 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след рестарта на срещата Джордан Пикфорд направи две спасявания, като първо отрази силен удар на Фил Фодън, а малко след това стори същото и спрямо Жоао Кансело.

В 60-ата пък Джон Стоунс отправи топовен изстрел към вратата на "карамелите", а Пикфорд се справи блестящо. Минути по-късно английският вратар направи изумително двойно спасяване, предотвратявайки сигурен гол за "гражданите".

В 81-ата минута отбраната на "карамелите" се провали напълно след центриране отляво на Бернардо Силва. Вместо Майкъл Кийн да изрита силно напред топката, той я продължи за Фил Фодън, а той отблизо откри резултата на "Гуудисън Парк". Пет преди края на мача Родри игра с ръка в наказателното поле на Сити, но след разглеждане на ВАР се взе решение, че има засада, макар халфът на "гражданите" да спря кълбото с ръка пред Едерсон.

След няколко повторения обаче засадата не бе потвъдена и останаха изключително сериозни съмнения за коректността на решението.

Стартови състави:

Евертън: Пикфорд, Коулман, Холгейт, Кийн, Кени, Алан, Дюкуре, Ван де Беек, Айуоби, Гордън, Ришарлисон

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Диас, Лапорт, Кансело, Родриго, Де Бройне, Гюндоган, Б. Силва, Фоудън, Стърлинг

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЕВЕРТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Битката за титлата във Висшата лига се възобнови, след като през седмицата Ливърпул разгроми Лийдс с 6:0 и се доближи на само три точки до лидера Манчестър Сити. Сега и двата тима са с равен брой мачове, като остават 12 кръга до края на шампионата.

Шампионът Сити бе разклатен в последния кръг, когато отстъпи на Тотнъм. Сега възпитаниците на Хосеп Гуардиола се изправят срещу градския съперник на Ливърпул - Евертън, който е 16-и и води битка за оставането си в елита на Англия.

Манчестър Сити е в серия от девет поредни победи срещу Евертън във всички турнири. Коефициентите за дербито Евертън - Манчестър Сити вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички