Манчестър Юнайтед се скъса да пропуска и отново се издъни срещу Уотфорд във Висшата лига


Манчестър Юнайтед се скъса да пропуска и отново се издъни срещу Уотфорд във Висшата лига
Снимка: Getty Images

3493 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед не успя да победи Уотфорд след равенство 0:0 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. "Дяволите" се скъсаха да пропускат на "Олд Трафорд" в мач, в който Кристиано Роналдо уцели греда и вкара гол, който бе отменен.

"Червените" натиснаха съперника си от първата минута до края на срещата, контролирайки изцяло играта, но така и не успяха да вкарат гол. Роналдо и Бруно Фернандеш се отчетоха с най-много пропуски пред противниковата врата.

Така Юнайтед отново не успя да победи Уотфорд, след като през есента "стършелите" ги разгромиха с 4:1. "Дяволите" остават на четвърто място с 47 пункта - с два повече пред петия Арсенал, който е с три мача по-малко. Уотфорд пък продължава битката си за оцеляване, като заема 19-о място с 19 пункта. 

В следващия кръг Юнайтед гостува на Манчестър Сити в дербито на Манчестър, докато Уотфорд посреща Арсенал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с послание към войната в Украйна, като двата отбора се събраха в центъра на терена с надпис "Мир", който бе в ръцете на Ралф Рангник. Този акт бе посрещнат с бурни аплодисменти по трибуните, където много привърженици бяха с цветовете на украинското знаме.

Иначе Манчестър Юнайтед зададе високо темпо на игра от първата минута. Още в петата минута Кристиано Роналдо уцели греда, а няколко минути по-късно Бруно Фернандеш изпусна чисто положение за гол. В 15-ата минута Роналдо дори вкара топката в мрежата на Уотфорд, но се оказа в положение на засада.

Малко след това отново Бруно пропусна от чиста позиция за Юнайтед. В 27-ата минута Роналдо излезе сам срещу вратаря и го заобиколи, но избяга твърде встрани и си затвори възможността да нанесе удар. Портулецът центрира на главата на Фернандеш, но неговият сънародник отново пропусна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със ситуация пред вратата на Манчестър Юнайтед, при която Самир можеше да вкара от непосредствена близост, но не успя. След това двубоят си продължи в познатото русло - с еднопосочно движение към вратата на Уотфорд.

Пропуските на Манчестър Юнайтед обаче продължаваха да идват един след друг. В 56-ата минута Антони Еланга бе близо до това да реализира, но не намери целта. В средата на полувремето пък Кристиано Роналдо стреля опасно към вратата, но Фостър спаси.

В оставащите минути от срещата Манчестър Юнайтед продължи да атакува, но не успя да създаде нищо опасно пред вратата на Уотфорд. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телеш, Линдельоф, Варан, Уан-Бисака, Матич, Фред, Погба, Бруно Фернандеш, Еланга, Роналдо

Уотфорд: Фостър, Нгакия, Каткарт, Самир, Камара, Сисоко, Клевърли, Луза, Сар, Кинг, Денис

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След две поредни победи в последните два кръга Манчестър Юнайтед се настани в топ 4, но ще трябва да се постарае още, ако иска да се задържи на четвъртата позиция. "Дяволите" имат 46 точки, но бързо могат да бъдат застигнати от отбори като Арсенал и Тотнъм, които са с по-малки мачове, а в битката може да се намеси и Уест Хям.

Следващото препятствие за Юнайтед е Уотфорд, който е на незавидното 19-о място и се бори за оцеляване. "Стършелите" обаче разбиха "дяволите" с 4:1 през първия полусезон и влизат със самочувствие в двубоя на "Олд Трафорд", в който се очаква да играе и Кристиано Роналдо. Какъв е коефициентът Роналдо да вкара гол за Манчестър Юнайтед, вижте ТУК! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички