Манчестър Сити държи Фернандиньо да остане в клуба и след 2022


Манчестър Сити държи Фернандиньо да остане в клуба и след 2022
Снимка: Getty Images

1134 0

Хосеп Гуардиола приветства идеята капитанът на Манчестър Сити Фернандиньо да продължи кариерата си при „гражданите“ като треньор през следващия сезон.

36-годишният бразилец има договор с актуалния английски шампион до края на този сезон и неговото бъдеще остава неясно. Според бразилските медии обаче спортният директор на Сити – Чики Бегиристайн, иска да подсили щаба на Пеп Гуардиола и вярва, че Фернандиньо би се вписал чудесно заради лидерските си качества и уважението, което има той в отбора.

Torcedores обаче пише още, че има вероятност Сити да предложи договор за още една година на дефанзивния халф като футболист, след което да последва такъв с треньорска дейност.

Откакто се присъедини към Сити от Шахтьор Донецк през 2013-а година, Фернандиньо има 370 мача във всички турнири и е спечелил четири пъти титлата на Англия, шест пъти Купата на Лигата и един път ФА Къп.

Халфът се превърна в периферна фигура в отбора на Ман Сити през тази година, след като има едва седем мача като титуляр от всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички