Разкритие: Гуардиола убеждавал 3 часа Белингам да избере Сити пред Реал


Разкритие: Гуардиола убеждавал 3 часа Белингам да избере Сити пред Реал
Снимка: Getty Images

6214 0

През изминалото лято Манчестър Сити е водил тежка битка за подписа на британския талант Джуд Белингам. 20-годишният талант обаче избра да подпише с Реал Мадрид.

Според "Mundo Deportivo" двата гранда са били рамо до рамо в битката, но испанците са "повели" благодарение работата на футболния директор Юни Калафат и генералния мениджър Йосе Анхел Санчес.

Когато от Манчестър Сити разбрали, че изостават, мениджърът на тима Хосеп Гуардиола лично се е включил в преговорите, за да спечели звездата за своя клуб.

Каталунецът се е обадил на младока и е прекарал 3 часа в убеждаването му в предимствата на Висшата лига и на Сити. Той е подчертал, че проектът на "гражданите" е в своя пик, след като през миналия сезон спечели златен требъл.

Гуардиола е посочил, че в Реал на Джуд ще му бъде трудно да се наложи, тъй като в титулярния състав има висока конкуренция. Треньорът е изтъкнал, че Висшата лига е на по-високо ниво от Ла Лига и е обещал на играча по-добри условия и ролята на играч от основния състав.

Нищо обаче не е подействало на Белингам, който е бил решил, че иска в Мадрид. Когато е разбрал това, Гуардиола му е пожелал късмет в Реал. А Белингам вече пише история и твори чудеса за "кралете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички