Разгром! 8 различни голмайстори от Нюкасъл разбиха Шефилд и загряха за Манчестър Сити (ВИДЕО)


Разгром! 8 различни голмайстори от Нюкасъл разбиха Шефилд и загряха за Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1466 0

Нюкасъл напълно разби отбора на Шефилд Юнайтед в двубой от 6-ия кръг на Висшата лига. "Свраките" отбелязаха 8 безответни попадения на своя опонент, записвайки най-категоричната победа през седмицата в Англия.

Възпитаниците на Еди Хау се поздравиха и с рекорд. За първи път в историята си отборът има 8 различни голмайстори в една среща (без автоголове).

Под светлините на прожекторите с попадения блеснаха Шон Лонгстаф (21'), Дан Бърн (31'), Свен Ботман (35'), Калъм Уилсън (56'), Антъни Гордън (61'), Микел Алмирон (68') и Бруно Гимарайш (73').

С победата "черно-белите" се изкачиха на 8-ото място в класирането, задминавайки Манчестър Юнайтед с 9 точки на сметката си. "Остриетата" от своя страна останаха последни с едва 1 пункт в актива си.

Как се разви двубоят?

Противно на нейния изход, срещата започна сравнително равностойно. До 20-тата минута си размениха по няколко опасни удари, а още в 12-тата минута гостите принудително замениха Харви Барнс с Антъни Гордън поради контузия.

В 21-вата обаче започна головото шоу на "свраките". Резултатът бе открит от Шон Лонгстаф, който с ляв крак, след подаване от току влезлия Гордън, от точката за изпълнение на дузпа, намери мрежата.

10 минути бяха нужни на гостите да удвоят преднината си. Дан Бърн получи хубаво центриране от Кийрън Трипиър и с глава намери по най-добрия начин топката, за да се разпише.

4 минути по-късно резултатът стана класически в полза на момчетата на Еди Хау. Отново Трипиър асистира, но този път на Свен Ботман, който от точката за изпълнение на дузпа също реализира с глава.

Страстите се успокоиха, а Шефийлд осъзна, че е време да погледне към вратата на съперника си. Въпреки това, до края на полувремето повечето положения бяха на сметката на опонента.

11 минути след подновяването на играта Колъм Уилсън продължи серията на своя тим. За трети път играч на гостите се разписа с глава и отново след центриране на Трипиър.

В 61-вата минута Антъни Гордън покачи на 5:0. Той шутира по прекрасен начин с десния крак от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл.

Микел Алмирон се превърна в шестия голмайстор на своя отбор. В 68-ата минута той получи хубаво подаване от Бруно Гимарайш и от непосредствена близост насочи топката във вратата.

Именно асистентът се разписа 5 минути по-късно. Полузащитникът си спечели топката и с шут от бялата точка направи резултата 7:0.

Крайното 8:0 в 87-ата минута оформи Александър Исак. Централният нападател намери по добър начин от близко разстояние непокрития долен десен ъгъл на противниковата врата и също записа името си сред голмайсторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички