"Английски тъч" почти ликвидира Тотнъм: Драматичен обрат в добавеното време (ВИДЕО)


"Английски тъч" почти ликвидира Тотнъм: Драматичен обрат в добавеното време (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2184 0

Тотнъм записа изключително драматичен успех срещу Шефилд Юнайтед. "Шпорите" губеха в резултата до 8-ата минута от добавеното време, но съумяха да осъществят пълен обрат и да победят с 2:1 в мач от английската Висша лига.

По този начин изпревариха Ливърпул и се залепиха зад Манчестър Сити, събирайки 13 точки (толкова имат и мърсисайдци, но столичани са с по-добра голова разлика). Това бе четвърта поредна победа за Тотнъм, докато Шефилд остава на 17-а позиция със само една точка.

Първото полувреме между двата отбора завърши без попадения, като определено домакините от Лондон могат да съжаляват много за това. Те отправиха цели 12 удари, 7 от които точни, а освен това притежаваха топката в 68% от времето.

В последните четири сезона само три отбора са имали над 7 точни удара през първото полувреме от мач във Висшата лига, без да успеят да вкарат. Това са Тотнъм срещу Шефилд (днес), Манчестър Сити срещу Уест Хем (днес) и Астън Вила срещу Тотнъм през 2022 година.

През втората част домакините продължиха да са далеч по-активният отбор, но попадението така и не идваше. Дори напротив - те инкасираха около четвърт час преди края на редовното време.

Тогава бе изпълнен типичен "английски тъч", който се превърна в центриране в наказателното поле. След като няколко играчи се разминаха с топката, накрая Хамер я прати в близкия ъгъл и откри резултата.

Така чаканият гол за Тотнъм дойде дълбоко в 12-минутното добавено време. Тогава Ричарлисон се възползва от асистенция на Иван Перишич (90+8'). Само две минути след това пък Кулушевски оформи драматичния пълен обрат. В последните секунди пък Макбърни не издържа и получи втори жълт картон за задържане и бе изгонен.

В следващия кръг за "шпорите" предстои голямо дерби на Северен Лондон срещу Арсенал (24.09), докато Шефилд Юнайтед има не по-малко тежък дуел срещу Нюкясъл. "Остриетата" остават без победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички