Рашфорд: Жозе Моуриньо ни научи да печелим дузпи!


Рашфорд: Жозе Моуриньо ни научи да печелим дузпи!
Снимка: Getty Images/Guliver

1109 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд направи любопитно изказване. Той заяви, че бившият мениджър на тима Жозе Моуриньо е научил него и съотборниците му как да печелят дузпи. Темата с 11-метровите наказателни удари, които се свирят за "червените дяволи", стана широко дискутирана в Англия, след като за нея заговори мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

При Оле Гунар Солскяер, който замени Моуриньо през 2018 година, английският гранд заработи 27 дузпи във Висшата лига, което е най-големият показател сред клубовете за този период. През настоящата кампания Юнайтед вече има 11 дузпи във всички турнири. Според Рашфорд това умение умело да падат в чуждото наказателно поле "дяволите" са придобили при Моуриньо, защото по-рано футболистите на тима са се опитвали да останат на крака.

"Имаше време, когато не печелехме дузпи. Спомням си, когато ни тренираше Жозе, имаше пет или шест случая, когато аз трябваше да получа дузпа, и в крайна сметка Жозе ми каза: "Ако не си изобретателен в такива ситуации, няма да получаваш дузпа". След това започнахме да печелим дузпи, развивайки това умение. Това трябваше да се научи и да се разбере", заяви нападателят, цитиран от "The Independent". А как отговори Рашфорд на Юрген Клоп вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички