Рашфорд и Гарначо вдъхновиха Манчестър Юнайтед за важен успех над Лийдс (ВИДЕО)


Рашфорд и Гарначо вдъхновиха Манчестър Юнайтед за важен успех над Лийдс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3925 0

Манчестър Юнайтед се справи с Лийдс в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига на "Еланд Роуд". Момчетата на Тен Хаг надделяха с 2:0 като гост и изместиха градския съперник Сити от втората позиция в таблицата.

Лийдс изненада "червените дяволи" със страхотен старт на мача. Домакините изиграха чудесно първо полувреме, в което създадоха много шансове, но така и не се добраха до гола.

В самия край на мача Юнайтед обаче се вдъхнови и си осигури победата. Момчетата на Тен Хаг нацелиха гредата след удар на Диого Далот от дистанция. В 80-ата минута Маркъс Рашфрод откри с 21-ото си попадение във всички турнири през сезона, а в 85-ата минута Алехандро Гарначо оформи крайното 2:0.

Юнайтед вече е на втората позиция в класирането, измествайки Манчестър Сити. "Дяволите" са с 1 точка пред "гражданите" и изостават на 5 пункта от лидера Арсенал.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха срещата чудесно. Още в 4-ата минута създадоха проблеми на Де Хеа. Крисенсио Самървил получи пас в наказателното поле, но не намери топката добре и тя прелетя над напречната греда на испанския страж. Натискът на Лийдс продължи и в следващите минути. "Белите" разиграваха със спокойствие в половината на Юнайтед, а "дяволите" изнасяха доста трудно кълбото в предни позиции.

В 20-ата минута гостите стигнаха до първото си положение на "Еланд Роуд". Джейдън Санчо успя да намери Бруно Фернандеш, но ударът на португалеца мина встрани от левия стълб на Илан Мелие. Започна да се забелязва спокойствие в играта на "дяволите", но въпреки това момчетата на Тен Хаг не успяха да поемат инициативата в мача.

Като че ли двата отбора оставиха най-интересното за края на първата част. Първо Давид Де Хеа отрази удар от близка дистанция на Крисенсио Самървил. След това огромна грешка в защитата на Лийдс даде възможността на Бруно Фернандеш да излезе очи в очи с Илан Мелие, но португалецът пропусна да открие резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро. Първо Уестън Маккени нанесе удар с глава по посока врата на Де Хеа, но той бе неточен и премина встрани. Минутка след това Джак Харисън също имаше златна възможност за гол, посрещайки центриране, но и неговото изпълнение бе неточно. В 55' "дяволите" имаха претенции за дузпа, след като Маркъс Рашфорд бе съборен в наказателното поле, но главният арбитър Пол Тиърни не отсъди 11-метров наказателен удар.

В 63-ата минута защитникът на гостите - Диого Далот, отправи страховит удар от дистанция и разтресе напречната греда на Илан Мелие. Веднага след това последваха две ситауции за Лийдс, но домакините отново не успяха да намерят вратата на Де Хеа. 

В 80-ата минута обаче Маркъс Рашфорд наказа Лийдс за пропуските. Британецът посрещна по чудесен начин центриране на Люк Шоу и с глава разпечата вратата на Мелие - 1:0 за Юнайтед. Резервата на Тен Хаг - Алехандро Гарначо, покачи на 2:0 в 85-ата минута. Младият аржентинец бе изведен от Фред и използвайки скоростта си, стигна до наказателното поле на Лийдс, а от там не сбърка. В 90-ата минута Маркъс Рашфорд отново прати топката във вратата на Лийдс, но попадението бе отменено поради засада на британеца.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лийдс: Мелие, Ейлинг, Фирпо, Кох, Вьобер, Адамс, Маккени, Самървил, Харисън, Бамфорд, Ньонто

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Далот, Шоу, Магуайър, Фред, Забицер, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Вегхорст

ПРЕДИ МАЧА

Лийдс имаше страхотната възможност да шокира футболистите на "червените дяволи", след като съумя да поведе с 2:0 на "Олд Трафорд" преди 4 дни (8 февруари). Момчетата на Ерик тен Хаг обаче показаха характер, успяха да се върнат в мача и измъкнаха точката, стигайки до 2:2.

В момента Юнайтед се намира на третата позиция в класирането на английския елит с актив от 43 точки - 2 по-малко от градски си съперник Манчестър Сити, който заема втората позиция. Лийдс пък продължава да се бори за оцеляването си. Клубът е на 17-то място с 19 пункта.

"Дяволите" се намират в отлична форма от 4 победи и 1 равенство в последните си пет мача, а Лийдс може да се похвали с 2 успеха, 2 ремита и 1 поражение в последните си пет.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Пол Тиърни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички