Напълно вероятно е и Ман Юнайтед да не привлича неваксинирани играчи


Напълно вероятно е и Ман Юнайтед да не привлича неваксинирани играчи
Снимка: Getty Images

1337 0

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник подкрепи колегата си в Ливърпул Юрген Клоп, заявявайки, че едва ли ще привлича футболисти, които не са ваксинирани. Някои от професионалните атлети отказват да се ваксинират срещу коронавирус, а до момента бяха отложени 14 мача във Висшата лига през декември и много не се състояха, заради случаи на коронавирус. Клоп разкри, че е получил третата си доза и окуражи и останалите да го направят.

"Да, мисля, че ще бъде взето под внимание и разбирам напълно какво е казал Юрген. Но зависи и от това ако искаш да привлечеш играч и рискуваш той да не е на разположение. Това е проблем, върху който клубовете трябва сериозно да помислят. Ако подпишеш с играч, знаейки от самото начало, че той не е ваксиниран, трябва да си наясно, че той може да не е на разположение – не само за десет дни, но това може да се случи редовно във времената на коронавируса", започна германецът на пресконференцията си преди гостуването на Нюкасъл тази вечер.

"Имахме случая на Джошуа Кимих, който беше изключително против в началото, и мисля, че междувременно осъзна, че може би ще е добра идея да се ваксинира. Той хвана ковид и все още има някои проблеми с белите си дробове. Надявам се да се върне в игра след Коледа на пълни обороти и да играе отново за Байерн Мюнхен. Мисля, че това е проблем, където, разбира се, всеки трябва, може и трябва да избира сам за себе си, но смятам, че във футбола, особено на такова високо ниво, трябва да убедим играчите ни да се ваксинират“, продължи той.

Рангник допълни, че не е напълно наясно кои от играчите му са ваксинирани. "Ако трябва да бъда честен, не знам кои от нашите футболисти са имали две или три дози от ваксината. Това е въпрос, на който може да отговори само нашият медицински щаб. Но знам от него, че нашето съотношение на ваксинирани футболисти е над средното за Висшата лига. Трябва да бъде в интерес на самите футболисти да бъдат ваксинирани, но в крайна сметка това е решение, което всеки клуб трябва да вземе сам за себе си и да намери най-доброто възможно решение“, завърши той. Ето какво заяви по този повод Юрген Клоп по-рано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички