Манчестър Юнайтед се завърна с разочарование към Висшата лига: Едва не падна от предпоследния


Манчестър Юнайтед се завърна с разочарование към Висшата лига: Едва не падна от предпоследния
Снимка: Getty Images

7421 0

Манчестър Юнайтед се завърна към мачовете след отменените две срещи поради коронавируса в клуба. "Червените дяволи" обаче не се представиха убедително и завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Нюкасъл от Висшата лига. "Свраките" изиграха вероятно най-силния си мач през сезона и могат да съжаляват за това, че не взеха повече в срещата. Те бяха близо до победен гол в последните секунди, но страничният стълб спаси гостите.

Преди това домакините бяха повели в резултата след страхотна индивидуална акция на Сент-Максимен, който показа техника, а след това и превъзходен удар, с който матира направилия пореден великолепен нач Де Хеа. През втората част обаче появилият се като резерва Единсон Кавани изравни и подели точките.

При победа Юнайтед щеше да се настани на 5-ата позиция, но сега остава 7-и с 28 точки от 17 срещи. Нюкасъл пък остава със само една победа през кампанията и заема предпоследното място с 11 пункта от 19 двубоя.

Юнайтед отново не успя да се разпише през първото полувреме, търсейки все още гол през първата част при Ралф Рангник. Същевременно Сент-Максимен се превърна в първия, който вкарва гол на "червените дяволи" под ръководството на немския специалист.

Изравнителното попадение на Кавани бе неговият 6-и гол от 17 мача като резерва в шампионата за Юнайтед. Само 4-ма имат повече такива попадения след поява от пейката - Оле Гунар Солскяер (17), Хавиер Ернандес (14), Маркъс Рашфорд (9) и Антони Марсиал (8).

Допуснатото попадение бе 80-о за Нюкасъл през 2021 година - никой друг отбор не е получавал повече във Висшата лига за една календарна година. Последният елитен тим в Англия, който пусна повече, бе Уест Бромич през 1985 година (87 допуснати гола).

За двата тима предстои по още един двубой от календарната 2021-ва година. Манчестър Юнайтед посреща на "Олд Трафорд" Бърнли в четвъртък (30 декември). В същия ден Нюкасъл гостува на Евертън.

СЪСТАВИ

Нюкасъл: Дубравка, Крафт, Шер, Ласелс, Манийо, Шелви, Лонгстаф, Жоелинтон, Фрейсън, Сент-Максимен, Уилсон

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Магуайър, Телеш, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 1:0! В първите минути Юнайтед направи две много груби грешки. Първо чрез Магуайър, а след това чрез Варан. Втората се оказа фатална. Топката бе отнета в центъра и подадена към Сент-Максимен. Той влезе навътре и с много техничен и труден изстрел прати топката в далечния ъгъл, а Де Хеа просто не мръдна, като така се стигна до красив гол.

Постепенно "червените дяволи" подобриха представянето си и изчистиха грешките си, но чистите голови положения липсваха към средата на частта. Единствената по-интересна ситуация бе подаване към Роналдо в наказателното поле, което щеше да го намери на отлична позиция за изстрел, но и което се оказа твърде силно.

В 23-ата минута пък Нюкасъл организира контраатака след нова грешка на Фред. Шелви получи много пространство и напредна, но накрая реши да стреля от много далеч, вместо да комбинира. Изстрелът се получи много силен, но и в обсега на Де Хеа, който спаси.

Четвърт час по-късно Сент-Максимен отново показа превъзходна техника и този път комбинира технично със свой съотборник пред вратарското поле, който без да се бави я насочи в мрежата. Попадението обаче бе отменено поради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди от втората част домакините бяха близо до това да удвоят своя аванс. Отново Сент-Максимен щеше да накажа "дяволите", след като получи в наказателното поле и от непосредствена дистанция стреля, но там Де Хеа спаси отлично с една ръка.

Юнайтед отговори с най-опасната си ситуация за гол до момента. Рашфорд стреля отдалеч много силно, но Дубравка успя с една ръка да избие в ъглов удар.

Първоначалният натиск в частта за Юнайтед и вихреното начало приключиха малко след това, а Нюкасъл се справи с отлична защита, след което отново започна да разгръща играта си почти перфектно в предни позиции.

71' - 1:1! Юнайтед все пак изравни! Далот бе отдясно и пусна топка успоредно на голлинията, за да намери Кавани в наказателното поле. Защитата на домакините бяха ангажирани с Роналдо и уругваецът бе непокрит. Той стреля веднъж, ударът му бе блокиран, но след това добави топката в очертанията на вратата и изравни.

Само няколко минути след това Телес подаде към Кавани в наказателното поле, а след грешка на Дубравка топката попадна в уругваеца. Той обаче не успя от малък ъгъл да отправи точен удар на полуопразнената врата.

В 88-ата минута Нюкасъл имаше две великолепни възможности за гол. Първо Мърфи завъртя топката по брилянтен начин от малък ъгъл, но видя удара му да завършва в страничния стълб. Секунди след това последва изстрел извън наказателното поле, а топката отиваше точно в ъгъла, но Де Хеа изби феноменално.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При първата среща между двата отбора през този сезон (от 4-ия кръг) Юнайтед спечели с категорично 4:1. Това бе повторният официален дебют за Кристиано Роналдо след завръщането му на "Олд Трафорд" и той го стори със стил - чрез две попадения.

"Червените дяволи" стабилизираха резултатите си и са в серия от 3 поредни победи в шампионата, макар и всички те с по 1 гол разлика. Тогава обаче дойде коронавирусът и мачовете им спряха. Сега отборът заема 7-о място с 27 точки от 16 мача, а последният отбор в топ 4 е Арсенал с 35 пункта от 19 срещи.

Нюкасъл пък е в серия от 3 поредни загуби и е на предпоследното място с 10 точки от 18 мача - колкото е активът и на последния Норич. "Свраките" са пред сериозната угроза да изпаднат, а тимовете пред тях в класирането дори са с по 2 или 3 срещи по-малко.

Това е трети пореден сезон, в който Нюкасъл се изправя срещу Юнайтед в първия си мач след Коледа, като загуби последните си 2 с голова разлика 1:6, като и в двата мача губеше още на полувремето.

"Червените дяволи" нямат гол в първите 15 минути на мачовете през сезона, а освен това са запазили само една суха мрежа в последните 10 директни срещи срещу Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички