Първият трансфер за 100 милиона евро това лято ще е на Манчестър Юнайтед


Първият трансфер за 100 милиона евро това лято ще е на Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

6544 0

Икономическата криза, продиктувана от пандемията от Covid-19, повлия сериозно на световния футбол, но изглежда това няма да спре скъпите сделки в играта, след като "The Independent" информира, че Манчестър Юнайтед е близо до договорка с Борусия (Дортмунд) за трансфера на Джейдън Санчо. 

Английското крило е обект на интерес от много отбори, а доскоро "жълто-черните" искаха твърдо 100 милиона евро за играча. Сега обаче ръководството на тима е намалило сумата, която иска за Санчо и вече се водят напреднали преговори с "червените дяволи".

Първоначалната сума, която Манчестър Юнайтед ще плати, е в размер на 66 милиона евро, но в самата сделка ще бъдат включени куп клаузи, които да покачат трансферната сума. Повечето от тях ще са лесни за изпълнение, като ще са обвързани с класиране на тима в Шампионска лига, мачове на Санчо с екипа на английския гранд, голове и други. При изпълнение на всички клаузи през следващите години, сумата може да набъбне до 111 милиона евро (100 милиона паунда). 

Това се очертава да е най-скъпият трансфер през това лято, като в момента челната позиция се държи от Наполи, който брои 81 милиона евро за нападател. До момента "червените дяволи" са плащали най-много 120 милиона евро за трансфер, като това бе при привличането на Пол Погба. Санчо пък ще се превърне в един от най-скъпите английски футболисти в историята, а при покачване на сумата до над 80 милиона паунда - и най-скъпият в историята. В момента рекордът се държи от Хари Магуайър. 

Засега няма потвърждение от нито един от двата клуба за финализиране на преговорите, но се очаква в рамките на 10 дни всичко да бъде разрешено. Интересно е обаче как ще реагират феновете на "червените дяволи" на идването на играча, след като стана ясно, че Санчо предпочита да играе за кръвния враг на Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички