Провалил се в Германия треньор заменя Марсело Биелса начело на закъсалия Лийдс


Провалил се в Германия треньор заменя Марсело Биелса начело на закъсалия Лийдс
Снимка: Getty Images

2608 0

Името на следващия треньор на Лийдс вече е ясно или поне така смята известният италиански спортен журналист Фабрицио Романо.

Както по-рано днес стана ясно, Марсело Биелса бе уволнен след като допусна четири поредни и много тежки загуби от Евертън, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм. Защитата на Лудия инкасира общо 17 гола в тези 4 мача, а тимът вече е на 16-о място в класирането - само на две точки над чертата на изпадащите!

Според Романо наследникът на 66-годишния Биелса се казва Джеси Марч, а ръководството на клуба вече е постигнало устна договорка с него. Твърди се, че в следващите часове ще бъдат изчистени и последните детайли около споразумението между двете страни и след това новината ще бъде обявена официално.

Кой е Джеси Марч?

Роден е през 1973 година в САЩ и има 321 мача в местната Мейджър Лийг Сокър, както и два за националния си отбор. Треньорската му кариера започва Монреал (2011-12) и продължава в Ню Йорк (2015-18), РБ Залцбург (2019-21) и РБ Лайпциг (2021). 

Марч бе назначен за заместник на Юлиан Нагелсман, който застана начело на Байерн Мюнхен, но след няколко месеца работа РБ Лайпциг се раздели с него по 'взаимно съгласие' и оттогава американецът стоеше без работа!

Той не успя да направи нищо запомнящо се с тима в групите на Шампионска лига, стартирайки с поражение 3:6 от Манчестър Сити, а общата му статистика начело на отбора остана 7 победи, 4 равенства и 6 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички