Проучване: Колко ще загуби Челси от непродадени билети след санкциите срещу Абрамович?


Проучване: Колко ще загуби Челси от непродадени билети след санкциите срещу Абрамович?
Снимка: Getty Images/Guliver

2124 0

Челси може да загуби до приблизително 600 000 паунда на мач от това, че няма да продава билети, ако санкциите продължат до края на сезона. Както е известно, те бяха наложени на собственика на "сините" Роман Абрамович заради предполагаемите му връзки с президента на Русия Владимир Путин - нещо, което той категорично отрича.

Челси получи специален лиценз, за да може да продължи да играе. Освен това потенциалната продажба на клуба е поставена под въпрос. Челси не може да продава и билети за предстоящите мачове, което ще бъде сериозен финансов удар. На "Стамфорд Бридж" ще присъстват тези, които имат абонаменти за целия сезон.

Тези фенове са 28 000 на брой. Капацитетът на стадиона е 40 834, което означава, че по 12 434 билета ще остават непродадени на мач. Най-евтиният от тези пропуски е на цена от 47 паунда.

Скорошно проучване от OLBG твърди, че средната загуба на Челси в ден на домакински двубой от непродадени билети е около 154 254 паунда. След санкциите тази средна загуба ще се покачи около четири пъти, за да стигне до въпросните 600 000 паунда, които няма да попадат в касата на клуба.

Оказа се, че санкциите са спрели милиардер от съседна на България страна, който бил на финалната права да купи Челси от Абрамович - разказът му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички