Челси не позволи на проблемите да гo разклатят и победи последния в Англия


Челси не позволи на проблемите да гo разклатят и победи последния в Англия
Снимка: Getty Images

1536 0

Челси не позволиха на сътресенията извън терена да ги отклонят от пътя им и записаха победа над последния в класирането във Висшата лига Норич. "Сините" надвиха с 3:1 над съперника в мач от 30-ия кръг на английския шампионат.

Лондончани поведоха с два бързи гола, реализирани в 3' и 14' чрез Чалоба и Маунт. Норич успя да намали изоставането си през втората част благодарение на точно изпълнена дузпа. Третото си попадение гостите вкараха в последната минута на редовното време чрез Кай Хаверц. 

В 3' Мейсън Маунт центрира от корнер и Трево Члоба отигра с глава, пращайки топката в десния ъгъл на Крул. Десет минути по-късно стражът отрази изстрел на Хаверц, но впоследствие топката стигна до краката на Маунт и той я овладя, след което я прати в горния десен ъгъл за 2:0.

До почивката Матео Ковачич нацели лявата греда на Крул. През втората част "сините" записаха още един пропуск от добра ситуация. В 66' Чалоба игра с ръка в наказателното поле и след преглед на ситуацията с ВАР реферът на двубоя отсъди дузпа за домакините. Точен от бялата точка беше Теему Пуки, който стреля ниско вдясно.

Гостите оформиха крайния резултат 3:1 в 90-ата минута на двубоя. Тогава Канте намери отлично Кай Хаверц в наказателното поле и германецът с прецизен изстрел намери горния ляв ъгъл на Крул.

Челси запази своето трето място в класирането, като събра 56 точки, с 13 по-малко от лидера Манчестър Сити. Норич остава в дъното с едва 17 спечелени точки през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички