"Да, загубихме, но"...Пеп Гуардиола със закачлив коментар след триумфа на Арсенал в Къмюнити Шийлд


"Да, загубихме, но"...Пеп Гуардиола със закачлив коментар след триумфа на Арсенал в Къмюнити Шийлд
Снимка: GettyImages

2786 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, отговори закачливо на въпрос относно представянето на неговия тим срещу Арсенал в неделя. "Гражданите" загубиха битката за Къмюнити Шийлд след 1:1 в редовното време и 4:1 при изпълнение на дузпи.

Позитивизъм на "Етихад"

Интересен факт е, че "небесносините" губят последните си три двубои за този трофей. Въпреки това, те успяват да осъществят голямата си цел в Англия, а именно - триумф във Висшата лига. Именно в тази насока бе и изказването на специалиста след срещата.

"Загубихме три последователни. Спечелихме обаче Висшата лига", заяви Гуардиола с усмивка на лице, цитиран от "Mirror". Той все пак намери за какво да похвали своите възпитаници.

Впечатленията на наставника

"Отборът се държа невероятно. В последните минути на второто полувреме нападателите натискаха много и това е нормално. Не сме НБА, където имаш 3 месеца за възстановяване след края на сезона. Специално тук не е така.

В добри или лоши сезони, това не се случва. Трябва да се адаптираш и това е причината да остана изненадан от поведението ни. Изправихме се срещу невероятен отбор. Случи се през изминалия сезон, стана и сега.

Бяхме близо и сме малко разочаровани за крайния резултат, но това е футболът. Ако не можеш да спечелиш, можеш да дадеш минути на играчите. Мисля за петък, когато отиваме да играем в Бърнли", завърши Пеп Гуардиола.

За "гражданите" осезаема бе липсата на Рияд Марез, който пое посока Саудитска Арабия. Те обаче изглежда му намериха заместник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички