Промени в атаката на Ливърпул - нападател напусна, други двама чакат трансфер


Промени в атаката на Ливърпул - нападател напусна, други двама чакат трансфер
Снимка: Guliver/Getty Images

3125 0

Ръководството на Ливърпул се задейства в последните дни от трансферния прозорец, като се опитва да изчисти максимално състава си за предстоящия сезон. "Червените" най-после могат да се похвалят с широчина в състава си, но в редиците на Клоп попадат и играчи, които най-вероятно няма да имат възможността да се появят на "Анфийлд" през новия сезон.

Убийственото трио в атаката на мърсисайдци Мане-Салах-Фирмино не оставя голям шанс за изява на останалите позабравени нападатели в състава на "червените". Мърсисайди предприеха действия, за да изчистят ненужните играчи, като първата "жертва" стана младока Шей Оджо.

Оджо подписа нов договор с тима от "Анфийлд" и веднага бе изпратен във Франция под наем, където ще играе с екипа на Стад Дьо Реймс. Така той ще има възможността да натрупа повече игрови минути, с което и допълнително опит, от който се нуждае. Оджо се включи в предсезонната подготовка на тима, но за момента няма как да попадне сред основните играчи на немския специалист. 

 

Другите двама офанзивни играчи на "червените", които чакат на опашката за трансфер далеч от "Анфийлд", са сръбското крило Лазар Маркович и френският стрелец Дивок Ориги. Двамата се очаква да напуснат отбора още през това лято, твърди "Liverpool Echo".

Ориги бе желан от немския гранд Борусия Дортмунд, но преговорите между двата отбора пропаднаха. Сега турският Бешикташ проявява най-сериозен интерес към младия нападател, след като вече грандът от Истанбул привлече един играч на мърсисайди - вратарят Лорис Кариус.

Лазар Маркович така и не успя да се наложи в състава на Юрген Клоп, като през последните три години бе изпращан неизменно под наем. Белгийските състави Стандард Лиеж и Андерлехт имат интерес да вземат Маркович под наем, като през миналия сезон крилото игра именно за отбора на Андерлехт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички