Бъдещето на Висшата лига се обсъжда на среща в понеделник


Бъдещето на Висшата лига се обсъжда на среща в понеделник
Снимка: Getty Images/Guliver

934 0

На 11-ти май (понеделник) ще бъде проведена среща на Висшата лига, на която ще бъдат дискутирани плановете за подновяване на шампионата на Англия. Първоначално срещата бе насрочена за предстоящия петък, но тя бе изместена с няколко дни, след като стана ясно, че министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън измести брифинга си към нацията в неделя.

Очакваше се на въпросната среща отборите от Висшата лига да гласуват за евентуалното подновяване на шампионата на Англия, но според ‘Manchester Evening News’ гласуването няма да се състои. Обсъждат се няколко предложения за потенциалния рестарт на сезон 2019/20, като най-вероятно мачовете ще се доиграят на неутрални терени от началото на месец юни. Въпреки това, няколко отбора са против идеята да се играе на неутрални стадиони и смятат, че не трябва да има изпадащи през този сезон, ако те са принудени да играят при тези условия. Последните три отбора в класирането Норич, Астън Вила и Борнемут са били предупредени, че могат да бъдат извадени от Висшата лига, ако не се съгласят да изпълнят условията на английския елит. Очаква се в понеделник отборите да бъдат помолени да одобрят или откажат предложенията на Висшата лига за рестарт на първенството.

До края на сезона в Премиър лийг трябва да се изиграят още 9 кръга. Ливърпул са почти недостижими на върха в класирането, като водят с 25 точки на втория Манчестър Сити. А ето кое голямо европейско първенство официално обяви своето подновяване.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички