Без ВАР и с по 5 смени в Англия до края на сезона?


Без ВАР и с по 5 смени в Англия до края на сезона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1028 0

Клубовете от Английската Висша лига ще обсъждат премахването на системата за видеоповторения до края на сезона. Това стана ясно, след като бордът на Международната футболна асоциация заяви, че всеки индивидуален шампионат може да процедира както реши.

В понеделник предстои отборите от Висшата лига да участват в конферентен разговор, където те ще трябва да гласуват и за друго предложение – използването на пет смени при евентуалното подновяване на кампанията в английския елит. Самите отбори се съгласиха да използват технологията за видеоповторения за съдиите в началото на този сезон и се смята, че евентуално премахване на системата в края на шампионата не би било коректно. Освен това би било странно отборите да желаят премахването на ВАР в края на настоящия сезон и след това системата за видеоповторения да бъде върната в началото на следващия.

Има предположение, че евентуалното отпадане на ВАР би улеснило планирането за рестарт на Висшата лига. Ако отборите се съгласят на допълнително смени, то като изключим полувремето, всеки тим ще има право да спира играта по три пъти по време на мача, за да направи промяна. А ето кога се очаква да се върнат феновете по стадионите в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички