Преди Тотнъм - Арсенал: 3 индивидуални сблъсъка, на които трябва да се обърне внимание


Преди Тотнъм - Арсенал: 3 индивидуални сблъсъка, на които трябва да се обърне внимание
Снимка: Getty Images

1704 0

Идната неделя (15 януари, 18:30 ч.) Тотнъм ще приеме Арсенал в едно двете големи дербита на 20-ия кръг от английската Висша лига. Другото е Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити (14 януари, 14:30 часа).

Вечните лондонски съперници се намират в доста различна ситуация - тимът на Антонио Конте се опитва да преоткрие най-добрата си форма и да се завърне в Топ 4, а този на Микел Артета брани лидерската си позиция със зъби и нокти, мечтаейки за първа титла от 2004 година насам...

В този материал ще разгледаме кои са трите индивидуални сблъсъка, които до голяма степен ще решат изхода от мача!

*Тотнъм е на 5-то място с 33 точки и голова разлика 37:25, а Арсенал е на 1-во с 44 пункта (40:14). Първото дерби за кампанията бе спечелено от "топчиите" с 3:1 (1 октомври).

Мартин Йодегор - Пиер-Емил Хойберг

Йодегор е един от футболистите на Арсенал в най-добра форма - 7 гола и 5 асистенции в 16 появявания по терените във Висшата лига. Той и Габриел Мартинели, който също се е разписвал седем пъти, са голмайсторите на Артета. Норвежецът има невероятна визия за играта, а способността му да намира съотборниците си в последната третина на игрището причинява много главоболия на защитниците. Твърде вероятно е Антонио Конте да "връчи" Мартин на Пиер-Емил Хойберг, който пък умее да държи халфовата линия стабилна. Ще бъде много интересно дали датчанинът ще успее да укроти едно от основните "оръжия" на "артилеристите".

Букайо Сака - Иван Перишич

Младият англичанин е друг от играчите на Микел Артета, който се намира в страхотна форма - 6 гола и 6 асистенции в 17 мача във ВЛ. Той неведнъж е доказвал, че когато играта му потръгне, може да преодолява по двама-трима и дори повече бранители, навлизайки от дясното крило. Опитният Перишич, който беше сред главните действащи лица за Хърватия на Мондиал 2022, ще трябва да опази бързоногия Сака. Единоборства между двамата ще има със сигурност, така че ще бъде много важно кой пръв ще успее да "вземе страха" на другия.

Хари Кейн - Габриел Магаляеш

Няма как да не споменем и голмайстора на "шпорите" Хари Кейн, който се нарежда веднага след Ерлинг Холанд със своите 15 попадения през сезон 2022/23. Важно е да се отбележи, че евентуален негов гол в неделя ще бъде под №266 за Тотнъм във всички турнири и така ще изравни рекорда на Джими Грийвс!

Капитанът на "Трите лъва" със сигурност ще бъде мотивиран до краен предел да се саморазправи с Арсенал, но 25-годишният бразилец ще следи изкъсо всяко негово движение по терена. Магаляеш и Уилям Салиба изградиха чудесно партньорство помежду си и неслучайно "топчиите" имат втората най-добра защита в елита на Англия (14 допуснати гола) след тази на Нюкасъл (11). Дали Габриел ще удържи "урагана" Хари - предстои да разберем...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички