Преди точно 6 години Челси писа отличен на Арсенал (ВИДЕО)


Преди точно 6 години Челси писа отличен на Арсенал (ВИДЕО)

1107 0

Във времената, в които няма футбол, може само да се върнем назад във времето и да си припомним някои от класическите срещи на зеления килим. Преди точно 6 години на днешната дата Челси се изправи срещу Арсенал в мач от Висшата лига, а Жозе Моуриньо записа една от най-разгромните победи в своята кариера.

Срещата на „Стамфорд бридж“ бе от финалния етап на сезон 2013/14 в първенството на Англия. Челси, ръководен от Жозе Моуриньо, преследваше титлата във Висшата лига, а Арсенал на Арсен Венгер се бореше да запази мястото си в топ 4. Интрига в двубоя обаче нямаше, след като още до 7-мата минута Челси вече водеше с 2:0 след попадения на Самуел Ето‘о и Андре Шурле. До края на първата част Еден Азар от дузпа и Оскар покачиха резултата на разгромното 4:0. През втората част обаче имаше време за още голове – отново Оскар покачи на 5:0, а Мохамед Салах оформи крайното 6:0 за тима на Челси.

Това бе една от най-големите победи на Жозе Моуриньо и съответно една от най-срамните загуби на Арсен Венгер. Въпреки триумфа обаче, Челси изпуснаха титлата в края на кампанията след няколко издънки. Арсенал все пак успя да запази 4-тата си позиция в края на сезона. А ето кой футболист от Бундеслигата е желан от "артилеристите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички