Спекулация или възможност: Микел Артета наследява Шави в Барселона?


Спекулация или възможност: Микел Артета наследява Шави в Барселона?
Снимка: GettyImages

1651 0

Барселона продължава да е неубедителен под ръководството на каталунската легенда Шави Ернандес, а милионите запалянковци се питат усилено до кога ли ще продължава доверието към специалиста, който за първи път води отбор от подобен ранг. 

Каталунец заменя каталунец?

Местното издание Sport успя да изненада световната футболна общност, след като по-рано през деня сподели, че Микел Артета е вариант за треньорската позиция на "Камп Ноу". Това обаче не изглежда като възможност в първия възможен момент, тъй като испанецът върши чудесна работа в Арсенал и трудно би напуснал току-така тима. 

40-годишният специалист е представител на каталунската школа, след като в състезателната си кариера стартира от "блаугранас" и още в началото взима участие за първия тим. По-късно той работи и с друг доказан специалист - Пеп Гуардиола, и по този начин не остават съмнения около качествата му и личната му яснота с ценностите в Барселона. 

Качествата и успехите на Артета

Медията в Испания смята, че от Барселона са впечатлени и от настроенията в съблекалнята на "топчиите", където отсъства напрежението по оста наставник-играчи, каквото на моменти се усеща на "Камп Ноу". 

Междувременно се говори, че испанецът е приятел на клубния директор Матеу Алемани и на спортния директор Жорди Кройф, което допълнително би му дало възможност да се завърне в клуба под формата на наставник. 

Той се присъедини към Арсенал през зимата на 2019-а година и има активен контракт до лятото на 2025-а. Той вече записа общо 147 срещи начело на "топчиите", в които има актив от 87 победи, 21 ремита и 39 загуби. Той обаче впечатлява от началото на кампанията, тъй като прати столичани на върха във временното класиране и след 12 кръга разполага с 31 точки. 

За периода си начело на Арсенал спечели два трофея - ФА Къп и Къмюнити Шийлд, докато като помощник-треньор в Сити спечели две титли, още толкова Къмюнити Шийлд и един път ФА Къп. 

Опозиция в Каталуния

Междувременно на слуховете за евентуален интерес от Барселона към бившия си футболист се противопостави бързо една от най-влиятелните личности сред каталунците в социалните мрежи - Рашад Рахмани. Той разполага с аудитория от над 300 000 последователи само в Туитър, които се информират своевременно от случващото се в тима, а именно и там Рахмани написа:

"В репортажа на СПОРТ за Артета и Барселона няма никакъв смисъл, като се опитват да утежняват ситуацията. Те пишат, че "Барса вярва на Шави за настоящето и бъдещето, но харесват Артета", виждате ли смисъл. Лапорта е фен на немски треньори и харесва Пирло, можем ли да говорим и за това".

Вижте с кой бивш възпитаник на Артета Барселона не иска да подновява отношения!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички