Преди дербито: Тухел призна своя грешка и обясни разликата между Челси и Манчестър Сити


Преди дербито: Тухел призна своя грешка и обясни разликата между Челси и Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1395 0

Старши треньорът на Челси Томас Тухел даде пресконференция преди дербито срещу Манчестър Сити от 22-ия кръг на английската Висша лига.

Един срещу друг се изправят първия и втория в класирането, а разликата между тях е десет точки. Ако "гражданите" постигнат домакинска победа, то интригата за титлата ще намалее драстично.

"Досега те се справяха много по-добре с контузените и отсъстващите заради коронавирус", започна коментара си Тухел. "Може би е късмет, може би са по-добри в това да разрешават проблемите си. Но като цяло в Манчестър Сити досега имаха по-малко хора с травми и заразени. А това е огромна разлика".

"Освен това ние записахме някои равенства, които бяха ненужни. За да се бориш с този съперник, трябва да разполагаш с целия си състав и да създадеш атмосфера, в която всеки играе на върха на възможностите си".

"Манчестър Сити създаде тази дупка между другите не през последните месеци, а през изминалите няколко години. Ние обаче се опитваме да съкратим изоставането. Имахме нужното самочувствие да кажем, че още от първия ден на новия сезон ще се постараем да премахнем разликата. Това и правим и смятам, че се справяме добре", допълни немският специалист.

"Трябва да признаем, че Манчестър Сити е запазена марка. Това е най-силният тим в Англия в момента. Не мислим толкова за различните сценарии в зависимост от резултата в утрешната среща. Нека просто да изиграем мача. Винаги сме готови за здрава битка с тях, стига да сме във форма и да разполагаме със силен отбор".

Старши треньорът на Челси се върна и към първия мач между двата отбора от месец септември, когато "сините" загубиха с 0:1 у дома си:

"Тактическият ми подход тогава беше грешен. В резултат на това останахме твърде пасивни, играехме твърде дефанзивно, а можехме да се представим значително по-добре. Не е най-лошото нещо да превърнеш двубой срещу Сити в дива битка, отказвайки се от комфорта да контролираш играта и да спазваш игровата постройка. Но пък така си научихме урока", завърши Томас Тухел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички