Преди да окачи бутонките: Това ли е най-красивият гол на Артета за Арсенал? (ВИДЕО)


Преди да окачи бутонките: Това ли е най-красивият гол на Артета за Арсенал? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1345 0

Микел Артета "изригна" на треньорската сцена, след като пое лондонския гранд Арсенал. Испанецът имаше труден период в началото, но успя да стабилизира "топчиите" и в момента неговите възпитаници се борят за титлата във Висшата лига. 

Фамозният гол на "Емиратс"

Преди да окачи своите бутонки и да ги замени с лачените обувки, Микел Артета защитаваше цветовете на лондончани. Испанецът бе сред лидерите в халфовата линия на Арсен Венгер и много често се изявяваше като плеймейкър.

Артета бе изключително техничен футболист и истински лидер на терена. Неслучайно получи и капитанската лента, която му бе връчена лично от Венгер.

На днешната дата (24 март) преди 8 години испанецът вкара изключителен гол от пряк свободен удар, който и до ден-днешен се помни от най-върлите фенове на Арсенал. "Топчиите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар срещу Астън Вила. Зад кълбото застана Артета и с безпощаден удар оформи класиката над "виланите" с 3:0. 

Какво постигна Артета като футболист на Арсенал?

Испанецът игра за "артилеристите" в периода 2011-2016 година, пенсионирайки се като играч на лондончани. В този период той спечели ФА Къп на два пъти - през 2014 и 2015 година. Специалистът може да се похвали със 150 мача за Арсенал, в които се е отчел с 16 гола и 11 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Звезда на Арсенал предупреди Ливърпул преди сблъсъка с Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички