Ливърпул е все по-близо до Европа след обрат над Уест Хям (ВИДЕО)


Ливърпул е все по-близо до Европа след обрат над Уест Хям (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2184 0

Ливърпул спечели визитата си от 33-тия кръг на Висшата лига с 2:1 срещу Уест Хям. В герои за мърсисайдци се превърнаха Гакпо и Матип с попаденията си от 18-тата и 67-мата минута, докато Пакета откри след 12 минути игра.

По този начин възпитаниците на Клоп се изкачиха до шестата позиция във временното класиране, въпреки че има равни точки със седмия - Тотнъм. От "Анфийлд" обаче изостават с точка и двубой по-малко от петия - Астън Вила. "Чуковете" пък са 14-и с пет точки над "зоната на изпадащите". 

Домакините успяха да поведат още при първата по-опасна ситуация в 12-тата минута, когато Пакета комбинира с Антонио и от дистанция матира Алисон за първото попадение в срещата.

Това обаче не притесни гостите и те успяха да върнат паритета двубоя след само 6 минути. Тогава точен в долния ляв ъгъл бе зимното попълнение на местния гранд - Коди Гакпо, възползвал се от подаването на Арнолд. До края на срещата Жота пробва на два пъти, а Антонио веднъж, но и трите опити не сполучиха.

През втората част гостите отново се превърнаха в изоставащи след 10 минути игра при ново попадение на Пакета, но то бе отменено от ВАР поради засада. В 67-мата минута Матип се извиси и с глава се възползва от центрирането на Робъртсън за 2:1. 

Следете всичко най-интересно от Висшата лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички