Преди 9 години: Когато Челси взе страхотно решение, а после сгреши фатално (ВИДЕО)


Преди 9 години: Когато Челси взе страхотно решение, а после сгреши фатално (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1903 0

Преди точно 9 години на тази дата (26 януари 2014 г.) египетската звезда - Мохамед Салах подписа официално с лондонския гранд Челси.

Дясното крило бе привлечено за сумата от 16,5 милиона паунда и бе спряган за новата звезда на "Стамфорд Бридж". Очакванията към него не бяха завишени, тъй като тогава крилата на "сините" - Еден Азар и Уилиан, се представяха на много високо ниво.

Въпреки това Салах прогресираше със синята фланелка, но Жозе Моуриньо така и не му даде шанс за изява. В крайна сметка, египтянинът записа общо 19 мача във всички турнири за лондончани, в които се разписа на два пъти и добави 4 асистенции на сметката си.

Салах бе преотстъпван в Серия А под наем на отборите на Фиорентина и Рома, преди да бъде продаден за постоянно на "джалоросите". През 2017 година Ливърпул даде нов шанс на египтянина във Висшата лига. Той акостира на "Анфийлд", а останалото е история, като Салах се превърна в един от легендарните футболисти на мърсисайдци.

Мнозина вярват, че днес не само феновете на Челси, но и самият клуб съжаляват за решението си да се разделят със Салах, на когото никога не му бе даден шанса да се докаже със синия екип.

Най-интересното от Салах като футболист на лондончани:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Момчето, което получи ритник от Еден Азар, е вече милионер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички