10 години по-късно: Момчето, което получи ритник от Еден Азар, има 40 милиона паунда в банката


10 години по-късно: Момчето, което получи ритник от Еден Азар, има 40 милиона паунда в банката
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

22372 0

Датата е 23 януари 2013 година, а английският гранд гостува на Суонзи в мач-реванш от 1/2-финалите в турнира за Купата на Лигата...

Първият двубой на "Стамфорд Бридж" изненадващо е завършил 0:2, а в ответния сблъсък на "Liberty Stadium" резултатът е 0:0 до 80-ата минута. Тогава топката излиза извън очертанията на терена, а едно от децата, които ги подават обратно, се опитва да спечели ценни секунди за играчите на Суонзи и ляга върху нея, за да не позволи на Еден Азар да я вземе...

Белгиецът изпуска нервите си и рита в хълбока момчето, за да му измъкне кълбото и играта да бъде подновена възможно най-бързо. Феновете на трибуните беснеят, стига се до разправия между футболистите на двата отбора, а в крайна сметка реферът показва директен червен картон на 22-годишния Азар, който впоследствие ще му струва 3 мача наказание.

Потърпевшият Чарли Морган, тогава 17-годишен, бързо се превръща в сензация, а в дните след мача акаунтът му в "Twitter" се сдобива с близо 100 000 нови последователи! В свой любопитен материал, популярният портал "SportBible" разказва какво се случва с него 10 години по-късно.

Морган не е станал футболист - заедно със сина на един от директорите в Суонзи и друг близък приятел, решават да стартират бизнес с водка, след като забелязват "дупка" в пазарната ниша при предлагането на висок клас от този вид алкохол. 

Тримата създават марката Au Vodka, която се предлага в златна бутилка и с различни вкусове. Първоначално се произвеждат малък брой шишета, които обслужват баровете в Суонзи, но постепенно бизнесът им се разраства и днес техният продукт може да бъде открит в близо 40 държави по целия свят. 

Нещо повече - световноизвестни имена като Роналдиньо и Флойд Мейуедър промотират Au Vodka, а диджеят Чарли Слот е партньор и инвеститор в проекта. Изданието "The Spirits Business" пък нарича Au Vodka най-популярната марка водка в интернет, а "The Times" призовава читателите си да следят изкъсо компанията през 2023 година.

Au разполага с около 50 служители и 630 000 последователи в социалните мрежи. Произвеждат се близо 35 000 бутилки дневно, а целта на Морган и приятелите му е през 2023 г. да навлязат ударно и на пазара в Америка. 

И така. 10 години след случилото се по време на Суонзи - Челси, нетното състояние на Чарли Морган се оценява на 40 милиона паунда. Това на Еден Азар пък, който рядко се появява в игра за Реал Мадрид, се предполага, че е в размер на 85 милиона паунда. Едно е сигурно - момчето, което подаваше топките на "Liberty Stadium", се справя доста добре в живота!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Цяла седмица се къпех в злато и диаманти": Как си изкара Христо Стоичков в Ал Насър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички