"Пречите на играта ни" - Рафаел Варан "скочи" публично на ФА заради новите правила във Висшата лига


"Пречите на играта ни" - Рафаел Варан "скочи" публично на ФА заради новите правила във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1900 0

Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан публично критикува ФА заради въведените нови правила във Висшата лига, според които съдиите ще дават по-дълги продължения, за да компенсират за загубеното време.Тази практика започна да се налага на Световното първенство в Катар.

Недоволството на Варан

"Миналата седмица имахме среща с ФА. Новите правила са препоръчани от съдиите, но играчите и треньорите изразихме притесненията си, както правим от години, че има твърде много мачове, програмата е претоварена и това е опасно за физическото и психическото състояние на футболистите.

Въпреки това, сега те препоръчват мачовете да са по-дълги, с по-голям интензитет и играчите да показват по-малко емоции", коментира Варан в Twitter. Той визира друго ново правило, което ще наказва прекалено дългото празнуване на голове и ще санкционира разговорите с реферите, ако не са в подходящ тон.

"Като играч се чувствам много привилегирован да върша работата, която обичам всеки ден, но чувствам, че тези промени вредят на нашата игра. Искаме да бъдем на максимално ниво, най-доброто, което можем да бъдем, и да покажем невероятни изпълнения, за да могат феновете да празнуват всеки седмица. Ние просто искаме да сме в добро състояние, за да даваме 100 процента от себе си на терена за нашия клуб и нашите фенове. Защо нашето мнение не се взима предвид?", пита Варан.

Нововъведението имаше отражение в мача за Къмюнити шийлд между Манчестър Сити и Арсенал, когато реферът даде 8 минути добавено време на втората част. То обаче бе удължено допълнително и в крайна сметка "артилеристите" вкараха изравнителен гол в 102-та минута, след което спечелиха на дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички