След разкарания Хари Магуайър: 3-мата играчи в Манчестър Юнайтед, заслужаващи най-много капитанската лента


След разкарания Хари Магуайър: 3-мата играчи в Манчестър Юнайтед, заслужаващи най-много капитанската лента
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

5526 0

По време на кратката почивка след дългия, емоционален и изтощителен сезон във Висшата лига, ръководството и треньорът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, имат куп задачи за вършене.

Селекцията, подготовката за новата кампания, драмата около евентуалните промени по високите етажи в клуба, желани така силно от феновете, са само част от сериозните казуси пред шефовете и наставника на английския гранд.

В това число определено влиза и въпросът кой ще носи капитанската лента през новата година. Това със сигурност няма да бъде досегашният лидер Хари Магуайър, който сам сподели пред широката футболна общественост, че предава отговорността на своите съотборници.

На Острова медиите твърдят, че това му решение е било продиктувано от самия Тен Хаг, който споделил намеренията си да внесе промени около ролята в тима. Нещо повече - очаква се на защитника дори да не се разчита толкова често и той по-скоро да бъде използван като резерва.

Подобна новина е добре дошла за немалка час от привържениците на Юнайтед, от страна на които Магуайър често търпеше тежки критики. Същевременно най-опитният играч на отбора - Давид де Хеа, също пое към изхода на "Олд Трафорд", което постави въпроса:

Кой трябва да бъде следващият капитан в Манчестър Юнайтед? 

3. Рафаел Варан

Напълно възможно и подходящо изглежда един от партньорите в защита на Магуайър - Рафаел Варан, да грабне капитанската лента през следващия сезон. Веднага след пристигането си в клуба през лятото на 2021-ва година той се утвърди като един от ключовите играчи в състава на Тен Хаг. 

Такъв бе и в предишния си тим - Реал Мадрид, с който постигна успехи, мечта за безброй футболисти от цял свят. С екипа на "белия балет" бранителят триумфира цели 4 пъти в Шампионска лига и носи общо 18 трофеи във собствената си и витрината на "Сантяго Бернабеу". Към тези отличия прибавя и Световното първенство в Русия през 2018-а година, както и успех в Лигата на нациите с Франция 3 години по-късно. 

На сметката си с Юнайтед от своя страна към момента има изиграни 63 мача във всички турнири, печелейки Купата на Англия през изминалата кампания. Отличава се с опита, решителността и лидерските си умения, което го прави достоен потенциален носител на ценната лента.

2. Каземиро

Още една бивша голяма звезда на "кралския клуб" и тамошен съотборник на Варан - Каземиро, е друг възможен наследник на лидерската роля в европейския колос. Въпреки че сезон 2022/23 г. бе първият такъв на дефанзивния полузащитник на "Олд Трафорд", не отне дълго време преди той да се превърне в неизменна част от редиците на Ерик тен Хаг.

Макар и все още краткия си период в Англия, бразилецът често бе улавян да дава съвети и да се кара на съотборниците си при неточни действия от тяхна страна. През дългите години с бялата фланелка той се доказва като изключително интелигентен, зрял и качествен футболист, което му дава право на подобни действия.

Именно поради тази причина никой и не ги оспорва. Каземиро вече безспорно е един от лидерите в отбора. През изминалата година той допринесе за балансирането на една от най-колебливите зони в отбора - средата, записвайки 51 мача и допринасяйки за 13 попадения. Играч с 5 Шампионски лиги и общо 21 трофеи на клубно и национално ниво и определян за един от най-добрите на поста си в света, винаги има на какво да те научи.

1. Бруно Фернандеш

Най-вероятният нов капитан на Манчестър Юнайтед, според слуховете в публичното пространство, изглежда и най-логичният избор пред нидерландския наставник на тима. Бруно Фернандеш е с най-богат опит на "Олд Трафорд" от изброеното трио. 

Той подписва с клуба през зимата на 2020-а година от родния си Спортинг за сумата от 65 милиона евро. Полузащитникът е привлечен с огромни очаквания, които оправдава и до ден днешен. Към момента за гранда от Острова той има регистрирани 185 мача - значително повече от Каземиро и Варан взети заедно, в които се отчита с 64 гола и 54 асистенции и триумф в турнира за Купата на Англия.

Португалецът вече многократно е носил капитанската лента на ръката си и е един от най-силно уважаваните играчи в съблекалнята на тима. Често взима дейно участие в дадени спорове, не се свини да критикува решенията на съдии и други длъжностни лица и поема инициативата, когато играта не върви в желания тон - все качества, присъщи на един истински лидер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички