Правилата за финансова стабилност застрашават лятната селекция на Ерик тен Хаг


Правилата за финансова стабилност застрашават лятната селекция на Ерик тен Хаг
Снимка: Getty Images

2336 0

Ерик тен Хаг ще се сблъска с трудно балансиране през летния трансферен прозорец заради новите ограничения, които ФИФА планира да въведе за отборите. Това поставя Манчестър Юнайтед в опасна финансова ситуация, съобщават медии от Острова.

Изминаха по-малко от девет месеца на Тен Хаг като мениджър на Юнайтед, но отборът започва да показва обещаващи признаци на подобрение. Юнайтед спечели всичките си шест мача след Световното първенство, запазвайки пет чисти мрежи в този процес, и се премести в челната четворка на Висшата лига и полуфиналите на Карабао Къп. Напредъкът на отбора е изграден отчасти на гърба на похарчените от него 220 милиона паунда през летния трансферен прозорец, в който пристигнаха Антони, Каземиро, Тирел Маласия, Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес. Независимо от това, "ремонтът" на отбора от Тен Хаг далеч не е завършен, като голяма работа е предвидена за края на кампанията.

Това ще бъде проблематично, според The ​​Telegraph, който съобщава, че Юнайтед все още дължи 307 милиона за трансферни такси и скоро ще трябва да се придържа към новите правила за финансова стабилност на УЕФА. За да имат някакъв шанс да изпълнят желанията на треньора, те трябва да се класират за Шампионската лига като отправна точка.

Въпреки това всички разходи ще трябва да бъдат финансирани отчасти от продажби. Хари Магуайър , Арън Уан-Бисака, Фред и Дони ван де Беек са играчите, които според информациите ще бъдат предоставени за трансфер с надеждата, че 100 милиона паунда могат да бъдат спечелени и след това реинвестирани.

В доклада се посочва, че Тен Хаг има два основни приоритета през лятото: нападател от световна класа и централен полузащитник. Краткият списък на клуба включва Хари Кейн , Бенджамин Сеско и Виктор Осимен, както и Френки де Йонг и Джуд Белингам . Ако не се продадат успешно, нидерландският специалист може да бъде принуден да избира между нападател и полузащитник.

А ето кой "любим" рефер на феновете на "червените дяволи" ще ръководи Манчестърското дерби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички