Позабравен играч на Ливърпул струва 11 пъти повече отпреди година, въпреки че не е играл от месеци


Позабравен играч на Ливърпул струва 11 пъти повече отпреди година, въпреки че не е играл от месеци
Снимка: Getty Images

15976 0

Една позабравена звезда на Ливърпул сега струва 11 пъти повече от това време миналата година, въпреки че почти не играе за отбора на Юрген Клоп този сезон. Става въпрос за Стефан Байчетич.

Огромно увеличение на цената му без дори да играе

Контузия провали шанса му за налагане в Ливърпул

Ливърпул се радва на силен старт на сезона във Висшата лига, което е впечатляващо като се имат предвид в състава, които настъпиха още през лятото.  След напускането на Фабиньо, Наби Кейта, Джордан Хендерсън и Роберто Фирмино, Клоп трябваше да прекрои халфовата линия и атаката на своя отбор.

И въпреки че това изглеждаше отлична възможност за един от младежите на "Анфийлд" да се наложи, то не се получи точно така.  Стефан Байчетич се наслади на нещо като пробив по-рано през 2023 г., когато участва в осем последователни мача във Висшата лига между 21 януари и 11 март. Това серия приключи внезапно, когато той получи контузия на адуктора, а 19-годишният испанец почти не е виждан от тогава в игра.

Въпреки продължителното му отсъствие обаче, стойността на Байчетич нарасна значително през последната година. Според Transfermarkt младежът вече струва 11 милиона евро в сравнение с 1 милион евро (860 000 паунда) в началото на 2023 година.

Халфът се присъедини към юношеската формация на Ливърпул от Селта Виго през 2021 г. и направи дебюта си за първия отбор през август 2022 г., когато Ливърпул разби Борнемут с 9:0. Байчетич игра два пъти за отбора на Клоп през този сезон, веднъж в Карабао Къп и веднъж в Лига Европа. Той пропусна последните 22 мача заради проблем с прасеца. Добрата новина е, че скоро трябва да се завърне. А по-рано днес пък Ливърпул официално обяви трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички