Португалски мениджър: Юнайтед използват Бруно Фернандеш на грешната позиция


Португалски мениджър: Юнайтед използват Бруно Фернандеш на грешната позиция
Снимка: Getty Images/Guliver

3889 0

Наставникът на Рио Аве Карлос Карвалял смята, че Манчестър Юнайтед използват по грешен начин новата си придобивка Бруно Фернандеш. Според 54-годишния треньор Фернандеш трябва да играе една идея по-назад в схемата на Солскяер, тъй като „той не е 10-ка, а 8-ца“.

25-годишният португалец е участвал в 29 попадения в последните 28 срещи на бившия му тим Спортинг Лисабон, като той пристигна на „Олд Трафорд“ в ролята на офанзивен полузащитник. Според Карвалял обаче Фернандеш може да е по-полезен на „червените дяволи“, ако играе в центъра на халфовата линия. „Той не е 10-ка. Той е полузащитник, но е развил възможността да пречупва дефанзивната линия на противника, за да бележи попадения. Той стреля, асистира, подава и изпълнява пряк свободни. Но той не е 10-ка, а 8-ца. Фернандеш е централен полузащитник, който добре познава играта. Той не просто играе, а разбира всичко, което се случва около него“ каза Карлос Карвалял по адрес на сънародника си.

Бруно Фернандеш направи дебюта си за Манчестър Юнайтед на 1-ви февруари, когато игра цял мач при нулевото равенство на „червените дяволи“ срещу Уулвърхемптън. А ето с коя звезда от Висшата лига бе сравнен португалеца наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички