Бивш съотборник на нов в Манчестър Юнайтед го сравни с Кевин Де Бройне


Бивш съотборник на нов в Манчестър Юнайтед го сравни с Кевин Де Бройне
Снимка: Getty Images/Guliver

2718 0

Крилото на Спортинг Лисабон Яник Боласи сравни бившия си съотборник в тима и ново попълнение на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш със звездата на Манчестър Сити Кевин Де Бройне. Очакванията за португалския национал са големи, след като „червените дяволи“ го взеха в редиците си за около 47 милиона паунда през януарския трансферен прозорец.

Боласи, който е под наем в Спортинг от Евертън, сравни бившия си съотборник с Кевин Де Бройне, който диктува нещата в халфовата линия на Манчестър Сити от август 2015-та година. „Когато бях в Спортинг, Бруно контролираше всички мачове. Всичко, което отборът създаваше, минаваше през него. Той може да играе и с двата крака и не се притеснява да стреля с левия, но десният е основният му крак. Той вижда играта много добре и е способен на дълги подавания, може да бие свободни удари и дузпи.“

„Той се чувства най-добре, когато е в центъра на терена и прави подавания между линиите. Той обича да дава пасове и да бележи, това е неговата игра. Той знае, че може да го прави много добре, а също така обича да взаимодейства и с нападателите. Той има собствен стил, тъй като е бил преди това в Италия, а и много прилича на Кевин Де Бройне и Кристиан Ериксен по начин на игра“, каза Яник Боласи. А ето коя световна звезда е помогнала за трансфера на Фернандеш на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички