Попадението, което показа на сър Алекс, че Бербатов става за Манестър Юнайтед (ВИДЕО)


Попадението, което показа на сър Алекс, че Бербатов става за Манестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

33970 0

През лятото на 2008 година сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед търсеха своя нов нападател и намериха такъв - родният футболист Димитър Бербатов

Той акостира на "Олд Трафорд" от лондонския гранд Тотнъм за сумата от близо 30 милиона паунда и от него се очакваше само едно - да бележи голове.

Началото в Манчестър

Бербатов започва добре престоя си в Юнайтед. Освен няколко попадения той регистрира и доста асистенции в началото. Съумява да вкара и 4 гола в първите си два мача за Юнайтед в Шампионска лига.

Следва обаче контузия в бедрото, която накъсва неговия игрови ритъм и убива до някаква степен неговата голова форма. Самият сър Алекс Фъргюсън неколкократно е заявявал, че винаги е изисквал максимума от Бербатов.

Голът, който накара Манчестър да се влюби в Бербо

В средата на януари през 2009 година Манчестър Юнайтед излезе на терена срещу Болтън в много важно гостуване. "Червените дяволи" се нуждаеха от победа, за да затвърдят позициите си в борбата за титлата.

Челси и Ливърпул дебнеха първото място през сезон 2008/09, а Юнайтед нямаше право на грешки срещу Болтън. Феновете станаха свидетели на лютата битка в мразовития януарски ден, а "дяволите" така и не успяваха да пробият добре стоящата защита на Уондърърс.

В 90-ата минута обаче "червените" изградиха чудесна атака, която мина през редица футболисти. Карлос Тевес бе изведен на фланга и центрира в наказателното поле, там Димитър Бербатов с прецизен удар с глава вкара и донесе трите точки на Юнайтед.

Пътят към успеха

Бербатов завърши сезона с 43 мача, в които реализира 14 попадения и допринесе с 11 асистенции. В крайна сметка неговия Юнайтед спечели Висшата лига, а Бербо се превърна в първия българин, който печели английския елит.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бербатов разкри ключа за успехите на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички