"Той е невероятен"! Ерик тен Хаг разкри защо избра Люк Шоу срещу Манчестър Сити


"Той е невероятен"! Ерик тен Хаг разкри защо избра Люк Шоу срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1585 0

Треньорът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, говори относно преобразяването на Люк Шоу до момента през сезона. Защитникът направи страхотен мач срещу Манчестър Сити.

Възпитаниците на нидерландския специалист победиха градския си съперник с 2:1 като домакини на "Олд Трафорд". Въпреки че той разполагаше с Лисандро Мартинес, предпочете да разчита на Шоу като ляв централен защитник, което изненада привържениците на отбора, но действието се оказа правилно.

Англичанинът постепенно загуби мястото си в състава на гранда от Манчестър след доста незадоволителни игри от своя страна. Тен Хаг обаче забеляза качествата на своя футболист и предпочете да възобнови ролята му в тима.

"Става въпрос за голямо решение, но когато анализираш Холанд в комбинация с Де Бройне, то изглежда правилно. Причина за това е, че Люк има физическата възможност да им се противопостави, както и поглед върху играта и технически умения", заяви специалистът, цитиран от "Manchester Evening News" и продължи.

"В този ред на мисли, смятам, че съвпадна много добре. Мисля обаче, че в другите мачове той може да допринесе дори повече отляво в предни позиции. Това е тактически избор и от мач на мач можем да разберем от какво се нуждаем. Според мен, имаме много мултифункционални играчи, които можем да използваме като оръжие", допълни още той, обръщайки внимание на характера на Шоу след оставянето му извън състава.

"Да бъда честен, това ми харесва. След втория мач той не игра и каза 'Напълно разбирам, представянето ми не беше подобаващо'. От първия ден от подготовката обаче работи много усърдно и можете да видите, че е топ играч. Не само отборен, но и лидер.

Показа много лидерски качества, той е пример в този момент, а уменията и мощта му носят много на отбора. Сега и психиката му. Той е пример как се печелят големите мачове. Много съм щастлив от развитието му, той е страхотен играч и човек за събекалнята", завърши Ерик тен Хаг.

Ето какъв нов прякор на Шоу измислиха феновете на Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички