Почетино за ВАР: Вярвам на "колата", но не и на "шофьора"


Почетино за ВАР: Вярвам на "колата", но не и на "шофьора"
Снимка: Getty Images

622 0

Системата за видеоасистент съдии (ВАР) трябва да бъде опростена. Това смята мениджърът на Челси Маурисио Почетино, който се присъедини към критиките към системата след поредица от противоречиви решения този сезон.

Дискусиите около ВАР на Острова се разгорещиха след погрешно отменен гол на Ливърпул при загубата с 1:2 от Тотнъм преди седмица. След мача от съдийската комисия признаха, че решението е в резултат на "груба човешка грешка".

"Вярвам на ВАР. Вярвам на колата, но не и на шофьора, който я управлява. Това е проблемът, каза Почетино преди гостуването на Бърнли. - Бях много критичен от самото начало, преди много години. Мисля, че е добро решение да използваме технологията дали топката е преминала голлинията и при спорни ситуации за засада", добави той.

Аржентинецът заяви, че разбира, когато съдиите правят грешки, но е трудно да бъде съпричастен, когато технологията прави грешки. "За мен става дума за опростяване на ситуацията. Най-важното е да се върнем към даването на повече власт на рефера. Мисля, че една крачка назад може да направи нещата по-лесни и по-ясни“, добави треньорът. А ето какъв кадрови удар понесе Почетино преди дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички