Почетино увери, че Челси ще играе футбол в Европа въпреки колебливия старт


Почетино увери, че Челси ще играе футбол в Европа въпреки колебливия старт
Снимка: Getty Images

876 0

Челси стартира кампанията във Висшата лига доста колебливо с актив от 1 победа, равенство и две поражения, но въпреки това Маурисио Почетино остава опитмист, че "сините" ще играят в европейските клубни турнири догодина. Той заяви това на пресконференцията преди гостуването на лондончани на Борнемут.

Поч е уверен

Бившият наставник на Тотнъм смята, че неговият отбор притежава качеството да завърши на челните места на Острова тази година. Той обаче пропусна да заяви към кой клубен турнир се е насочил всъщност Челси.

"При тези обстоятелства мисля, че е добре за нас, защото имаме 11-12 контузени играчи. Мисля, че сега е важно да можем да се възстановим и да бъдем по-конкурентоспособни", заяви Почетино.

"Но за Челси е важно да участва в европейските състезания, но това не е в моите ръце сега. Реалността в момента е друга. Със сигурност ще участваме в европейските турнири през следващия сезон - без съмнение особено с качеството, което притежаваме", добави още аржентинският специалист пред медиите.

"Сините" започнаха кампанията с 1:1 срещу Ливърпул, след това допуснаха поражение от Уест Хям с 1:3, записаха успех над Лутън с 3:0 и отново се върнаха към загубите (0:1 у дома) от Нотингам Форест. За мнозина гостуването на Борнемут в неделя (17 септември) трябва да завърши с победа за възпитаниците на Почетино.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда на Челси разкри кои са любимците му в сегашния състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички