Защо Пиер-Емерик Обамеянг си тръгна от Арсенал? Микел Артета даде отговор


Защо Пиер-Емерик Обамеянг си тръгна от Арсенал? Микел Артета даде отговор
Снимка: Gulliver/GettyImages

1414 0

Наставникът на Арсенал - Микел Артета, даде отговор на въпроса, който много фенове на "артилиеристите" продължават да си задават и до днес, а именно - Защо Пиер-Емерик Обамеянг бе освободен от задълженията си на "Емиратс".

На 33-годишния Обамеянг му бе отнета капитанската лента на "топчиите" през декември миналата година поради няколко дисциплинарни причини. Неговият договор пък беше прекратен през февруари 2022-а, проправяйки пътя към преминаването му в Барселона през втората половина на сезон 2021/22.

"Първо, не аз взех това решение, а го взехме ние като клуб. Разбира се, моето мнение бе важно. Смятам, че трябваше да го направим, за да стигнем там, където искаме. Това беше част от стратегията на отбора, тази която ни помага да се издигаме като едно", сподели Артета за "Sky Sports".

"В края на деня, когато сте в процес на изграждане и искате да стигнете до крайната точка, има хора, които държат ви бутат назад. Съжалявам, но ние искаме да вървим още по-бързо напред и няма време за губене, независимо дали е играч или член на персонала", каза още специалистът.

След продуктивен шестмесечен престой на Камп Ноу, Обамеянг се присъедини към Челси срещу сумата от 10 милиона паунда в последния ден на летния трансферен прозорец. Към момента той е регистрирал само три гола и една асистенция в 12 мача във всички турнири за "сините" тази кампания.

Докато Артета си спомня за миналото с Обамеянг, то той може да изпусне свой основен футболист?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички