Петър Чех: Избрах Едуар Менди между 30-40 други вратари


Петър Чех: Избрах Едуар Менди между 30-40 други вратари
Снимка: Getty Images/Guliver

1774 0

Техническият съветник на Челси Петър Чех обяви, че е отсял кандидатурата на Едуар Менди за нов вратар в тима между 30-40 други имена. Тези дни французинът записа пети пореден мач за "сините" без допуснат гол, допринасяйки за победата с 3:0 над бившия си тим Рен в груповата фаза на Шампионска лига.

Чехът заяви, че първоначално е получил препоръка за Менди от треньора на вратарите в Челси Кристоф Лолишон преди три години и половина, когато самият Петър беше футболист на Арсенал. Когато Чех завърши кариерата си и се върна на "Стамфорд Бридж", а Челси имаше нужда от още един страж, чешката легенда е установил, че на пазара няма по-добра възможност от сенегалския национал.

"Участвах в трансфера му, защото искахме да имаме малко по-различен тип вратар. Имаме Кепа и Вили Кабайеро, на когото винаги можеш да разчиташ. Кепа преживява труден период, когато не се справя добре на терена, затова се разбрахме да привлечем Едуар. Засега той е страхотен", заяви бившият вратар, цитиран от "Daily Mail".

"В моите първи осем мача за Челси опазихме вратата си суха седем пъти. Ако той направи същото, или по-добро, ще се радвам, защото това ще означава, че отборът се представя добре и печели. В крайна сметка това е, което искаме. През последната година и половина проучих 30-40 други вратари, но продължих да следя развитието на Едуар. Когато говорихме за това какво искаме от вратаря ни, неговото име беше на езика ми", допълва Чех.

"Треньорът допринесе много за това, че този трансфер се случи. Клубът и скаутският отдел също се постараха. Всички решихме, че той е вратарят, от когото се нуждаем", завърши легендата. А кой треньор вярва, че Челси може да спечели Шампионска лига вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички