Лопетеги: Челси може да спечели Шампионска лига


Лопетеги: Челси може да спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1604 0

Треньорът на Севиля Хулен Лопетеги определи Челси като потенциален фаворит за спечелване на Шампионската лига през тази година. Тази вечер андалусийци гостуват на тима на Франк Лампард в първи мач от тазгодишното издание на груповата фаза на турнира.

Челси не се представи на ниво в елиминационната фаза през миналия сезон и лондончани бяха отстранени от турнира от бъдещия шампион Байерн Мюнхен след общ резултат 1:7 в двата мача. Франк Лампард и компания обаче започват новата кампания в Шампионска лига със значително подсилен състав, след като тимът хвърли над 200 милиона паунда през лятото за Тимо Вернер, Кай Хаверц, Бен Чилуел и Хаким Зиеш и взе опитния Тиаго Силва. Затова Хулен Лопетеги смята, че лондончани могат да бъдат един от основните фаворити за спечелване на надпреварата през този сезон.

„Ще играем срещу един от отборите, които могат да спечелят титлата. Искаме да се представим добре в срещата и смятам, че можем да го направим. Това ще бъде трудна задача. Всеки мач е труден, най-вече в Шампионската лига срещу отбор като Челси. Челси взеха много добри играчи, инвестираха много пари. Това е страхотен отбор и треньор, който познава отбора отвътре. Те са много силен противник. Челси разполагат с фантастични, топ играчи, но ще ни принудят да бъдем в най-доброто си ниво“, заяви Хулен Лопетеги. 

А ето кои са най-очакваните сблъсъци от груповата фаза на Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички