Челси не срещна проблеми срещу Бърнли и запази нова суха мрежа


Челси не срещна проблеми срещу Бърнли и запази нова суха мрежа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1241 0

Отборът на Челси постигна комфортна победа при гостуването си на Бърнли в мач от 7-мия кръг на Английската Висша лига. Футболистите на Франк Лампард записаха успех с 3:0 на "Търф Муур". Хаким Зиеш, Курт Зума и Тимо Вернер бяха точни, за да донесат 3-те точки на лондончани.

Тимът на Челси стигна до гол в 27-мата минута на срещата. При една атака от десния фланг Тами Ейбрахам намери Хаким Зиеш, който нагласи топката на крака си и я вкара във вратата на Ник Поуп - 0:1! По този начин Зиеш се разписа както при първия си старт за Челси с Шампионската лига, така и при първата си поява сред 11-те на Лампард във Висшата лига. В 63-тата минута лондончани стигнаха до второ попадение. Мейсън Маунт центрира от ъглов удар, а Курт Зума бе оставен непокрит в наказателното поле на Бърнли и с глава реализира 3-тия си гол за сезона във Висшата лига 0:2! В 70-тата минута Челси подсигури своя успех. Хаким Зиеш се отчете с асистенция, като изведе по чудесен начин Тимо Вернер, който прати топката за трети път във вратата на Ник Поуп - 0:3!

Успехът бе много важен за тима на Челси, тъй като с днешната победа лондончани вече събират актив от 12 точки. Отборът на Франк Лампард е на 4-тото място във временното класиране, само на точка зад лидерите Евертън, Ливърпул и Уулвърхемптън. Бърнли заема последната позиция в класирането, като все още няма победа и има само 1 точка в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички