Пестелив Тотнъм напред за Купата на Лигата, Лестър и Брайтън си биха дузпи


Пестелив Тотнъм напред за Купата на Лигата, Лестър и Брайтън си биха дузпи
Снимка: Getty Images

1252 0

Тотнъм и Лестър продължиха напред към 1/4-финалите за Купата на Лигата в Англия, след като отстраниха съответно Бърнли и Брайтън в своите осминафинални срещи!

Бърнли 0:1 Тотнъм

Първото полувреме завърши не само без голове, но и без точни удари към вратите. Едно от новите попълнения на "шпорите" - Брайън Хил, пък се контузи в 25-ата минута и бе заменен от Лукаш Моура. Първото по-опасно положение дойде чак в 65-ата минута, когато Джовани ло Селсо бе отказан от превъзходна намеса на Ник Поуп. Три минути по-късно обаче, стражът на Бърнли бе матиран от Лукаш Моура и Тотнъм излезе напред в резултата. До края на срещата "шпорите" запазиха преднината си и се класираха към следващата фаза на турнира. 

Лестър 2:2 Брайтън (4:2 след дузпи)

Харви Барнс откри резултата в полза на "лисиците" още в шестата минута. 15 по-късно удар на резервата на "лисиците" Киърън Дюсбъри-Хол бе избит с мъка от вратаря на Брайтън, а след това топката "облиза" гредата. В края на полувремето двата отбора си размениха по един гол чрез Адам Уебстър (Брайтън) и Адемола Локман (Лестър) и се оттеглиха на почивка при резултат 2:1. Двадесет минути преди края на мача гостите изравниха до 2:2, след като Енок Мвепу засече центриране и прати топката в горния ляв ъгъл. 

Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които по-точен бе отборът на Лестър!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички