Ливърпул преодоля Престън в Карабао Къп, гол "скорпион" от Ориги (ВИДЕО)


Ливърпул преодоля Престън в Карабао Къп, гол "скорпион" от Ориги (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5278 0

Английският гранд Ливърпул спечели гостуването си на втородивизионния Престън с 0:2 в мач от 1/8-финалите за Купата на Лигата. Такуми Минамино и Дивок Ориги отбелязаха попаденията на  стадион "Дийпдейл", като вторият сътвори истински шедьовър, реализирайки гол "скорпион".

В първите минути на срещата двата отбора се опознаваха и никой не предприе излишни рискове. В 25-ата минута обаче Престън се усмели да тръгне по-смело в предни позиции и за малко да вкара гол във вратата на Ливърпул. Брад Потс се включи на скорост и беше изведен зад отбраната на мърсисайдци, която беше изтеглена напред. Той излезе сам срещу Адриан, но вратарят спаси удара му.

Три минути по-късно Престън организира страхотна атака, при която на три пъти можеше да вкара гол, но не успя. Първо Шон Магуайр получи подаване успередно на голлинията и засече, но Адриан някак спаси. Райън Ледсън направи добавка, но и той не успя да вкара, а накрая и Брад Потс нанесе изстрел към вратата, но отново без желания резултат.

В следващите минути не се стигна до нищо опасно пред двете врати. В 62-ата минута Ливърпул стигна до попадение с едно от малкото си голови положения в мача. Неко Уилямс успя да овладее дълго подаване на десния фланг, демонстрирайки отличен контрол, а след това и чудесна техника, елиминирайки противник. Последва подаване към Такуми Минамино, който засече с крак и прати топката в мрежата на Престън - 0:1!

Престън така и не намери отговор на допуснатия гол, а в 84-ата минута Ливърпул подсигури победата си с второ попадение. Костас Цимикас опита нещо средно между центриране и удар от сериозна дистанция, като топката се приземи върху напречния стълб. Такуми Минамино овладя рикоширалата топка и опита да стреля, но кълбото бе отклонено към Дивок Ориги, който с изключително акробатичен удар, известен като "скорпионски удар", вкара за 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул влиза в двубоя с Престън в отлично настроение, след като през уикенда унищожи кръвния си враг Манчестър Юнайтед с 0:5 на "Олд Трафорд". Сега Юрген Клоп може да използва двубоя с Престън, за да даде заслужена почивка на основните си футболисти и повече игрови минути на резервите.

Престън заема незавидното 19-о място в Чемпиъншип и не е никак далеч от зоната на изпадащите. Срещу този съперник Юрген Клоп най-вероятно ще даде шанс на някои играчи от школата на клуба, които видяхме и срещу Норич в предишния кръг на Карабао Къп. 

Харви Елиът и Джеймс Милнър със сигурност пропускат двубоя, тъй като са с контузии. Тиаго Алкантара, Наби Кейта, Фабиньо и резервният страж Каоимин Келъхър са под въпрос за срещата, което означава, че на вратата на Ливърпул най-вероятно ще застане Адриан.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Престън: Руд, Хюз, Линдзи, Ван ден Берг, Кънингам, Рафърти, Ледсън, МакКан, Потс, Магуайр, Баркхаузен

Ливърпул: Адриан, Уилямс, Матип, Гомес, Цимикас, Мортън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Блеър, Минамино, Ориги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички