Пеп Линдерс: Жота е на същото техническо ниво като тройката в атака


Пеп Линдерс: Жота е на същото техническо ниво като тройката в атака
Снимка: Getty Images/Guliver

1949 0

Диого Жота е на същото техническо ниво като тройката в нападение на Ливърпул – Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах, смята помощникът на Юрген Клоп Пеп Линдерс. Мърсисайдци подписаха с португалския национал от Уулвърхемптън в събота за сума от порядъка на 40 млн. паунда, а нападателят може да дебютира с червената фланелка още при гостуването на Линкълн за Карабао Къп в четвъртък вечер.

"Пресиращото чудовище" Жота

Линдерс, който бе помощник в Порто до 2014-а преди Жота да пробие в първия състав на португалския Пасош де Ферейра, е убеден, че стилът на игра на 23-годишния футболист ще гарантира, че неговото влияние ще се усети мигновено на „Анфийлд“. Диого, неговите технически качества са на същото ниво като на тройката в нападение. Той има бляскаво бъдеще и е „пресиращо чудовище“, така че ще пасне мигновено в тима“, започна Лайндерс, който замени Клоп на днешната пресконференция.

"Каква страхотна покупка за Ливърпул"

Според информациите, именно асистентът на германския мениджър е повлиял за решението на Ливърпул да преследва Жота, който пристигна в Уулвс през 2017-18, когато тимът спечели промоция във Висшата лига, преди да премине за постоянно на „Молиню“ през 2018. „Познавам го откакто беше много млад. В Португалия казват „каква страхотна покупка за Ливърпул“, защото осъзнават отлично какъв потенциал има той. Наистина сме много щастливи и всички неща, които чухме за него, са верни. Той се отнася много професионално – един отдаден, страстен и смел играч“.

Вижте тази публикация в Instagram.

You'll Never Walk Alone 2️⃣0️⃣

Публикация, споделена от Diogo Jota (@diogoj_18) на

"Непредсказуемият" Тиаго

Друга от новите покупки на „Анфийлд“ – Тиаго Алкантара, дебютира като резерва при успеха над Челси в неделя, и Линдерс очаква испанският национал да има огромно влияние върху състава и защитата на титлата през този сезон. „Много сме щастливи, че той дойде при нас – този отбор заслужава играч като него, защото ще ни помогне да продължим да еволюираме. Тимовете се адаптират, опитват се да разрушат нашите планове и трябва да останем непредсказуеми. Непредсказуемостта означава, че от всяка позиция на терена можем да направим завършващия пас и можем да ускорим играта. Тиаго прави точно това за нас – не закупихме проблем, а решение“, продължи той.

Линдерс заяви, подобно на Клоп, че Ливърпул ще се опита да атакува всички турнири, в които участва, смесвайки опитни играчи от първия отбор с по-млади състезатели. „В последните години този състав създаде манталитет да вижда следващия двубой като финал. Тимът ни в утрешния мач ще бъде добър и силен – ще покаже глад и желание да спечели срещата“.

Контузените в Ливърпул

Капитанът Джордан Хендерсън ще пропусне визитата на Линкълн и е под въпрос за домакинството на Арсенал поради лек мускулен проблем, получен при успеха над Челси миналия уикенд. Жоел Матип също се очаква да отсъства до следващата пауза за националните отбори поради проблем в адуктора, но колегата му в центъра на защитата Джо Гомес ще поднови тренировки в петък.

Междувременно стана ясно, че Ливърпул е договорил привличането на още един нападател (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички