L‘Equipe: Ливърпул поддържа постоянен контакт с Килиан Мбапе за трансфер през 2021-а


L‘Equipe: Ливърпул поддържа постоянен контакт с Килиан Мбапе за трансфер през 2021-а
Снимка: Getty Images/Guliver

5088 0

Английският шампион Ливърпул „редовно контактувал“ с Килиан Мбапе относно потенциален трансфер през 2021 година, но ще бъде изправен пред конкуренцията на Реал Мадрид за подписа му, пише френското издание L‘Equipe. "Белия балет" също е сериозно заинтересуван от привличането на нападателя.

21-годишният футболист е играч на Пари Сен Жермен от 2017-а насам и има договор за още две години. Според изданието към момента няма индикация, че той ще го удължи, като преговорите за нова сделка удрят на камък. Ако не се стигне до преподписване, това може да доведе до напускане идното лято, като фаворити за привличането му са Ливърпул и Реал Мадрид.

Преди време мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп отрече възможността да привлече Мбапе заради огромната му трансферна цена. „Не виждам в момента клуб в света, който да има възможност да закупи Килиан Мбапе от ПСЖ. Ние сме сред тези клубове, толкова е просто. Ок, от спортна гледна точка, няма много причини, поради които да не го привлечем – какъв играч е той само! Разбира се, става въпрос за парите. Няма шанс. Абсолютно никакъв шанс“, сподели Клоп миналия ноември.

Реал вероятно няма да откаже да плати голяма сума за световния шампион с Франция, особено когато наставник на Кралския клуб е неговият сънародник Зинедин Зидан. Има спекулация, че бъдещето на Мбапе в ПСЖ може да зависи от това на Луис Ферер – член на Борда на директорите на френския шампион, който изигра основна роля за привличането на нападателя от Монако. Ферер, който помогна на ПСЖ да спечели борбата с Реал за подписа на Мбапе през 2017, по всяка вероятност ще напусне клуба.

А срещу каква сума ПСЖ очаква да продаде Килиан Мбапе - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички