Пеп Гуардиола се подигра с Клоп и Ливърпул: Дори намеси сър Алекс Фъргюсън


Пеп Гуардиола се подигра с Клоп и Ливърпул: Дори намеси сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Getty Images

23665 0

Ливърпул спечели първия си трофей за новия сезон, след като сломи Челси във финала за Купата на Лигата. Мърсисайдци го сториха по впечатляващ с много "деца" от академията си поради контузии и принудителни смени. А в края на продълженията капитанът Върджил ван Дайк вкара единствения гол.

След срещата мениджърът на "червените" Юрген Клоп бе във възторг и отбеляза, че това е вечер, която никога няма да забрави. Той използва куп суперлативи за стореното от неговия тим, а радостта на целия отбор бе огромна при отпразнуването на трофея.

Няколко дни след това мениджърът на шампиона в последните три години Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, направи хаплив коментар по адрес на успеха на съперника. Испанският специалист омаловажи тотално Купата на Лигата, която по важност остава зад Висшата лига и ФА Къп.

Още: Контузени ли? Звездите на Ливърпул подивяха от щастие и едва не пострадаха наново (ВИДЕО)

Гуардиола с хаплив коментар за Клоп, Ливърпул и триумфа за Купата на Лигата

Ливърпул празнува трофея от Купата на Лигата

Той обяви, че едва ли не на никого не му пука за този трофей, като дори използва за потвърждение и легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Накрая пък красноречиво добави, че не знае какво толкова се е променило.

"Все още помня, когато дойдох в Сити, Брайън Кид ми каза: "Карабо Къп - не му обръщай внимание! Пускай младите играчи, на никого не му пука...". Сър Алекс Фъргюсън винаги е бил: "Пф, този турнир няма значение". Уау, не знам какво се промени толкова през последните години" - заяви Пеп.

Това едва ли ще помрачи настроението на мърсисайдци, които обаче имат други проблеми. Самият Клоп заяви след триумфа, че ще се установи каква цена ще си плати Ливърпул.

Цената на успеха: Ливърпул има прости, но строги правила за всички юноши в клуба

Вторият най-желан след Шаби: "Хамелеонът" в тактиките, който донесе първа титла от 19 години

След финала срещу Челси: Ливърпул показа спящия с Купата на Лигата Юрген Клоп (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички